Babičkin poklad : Zapečené rebierka s dokonalou cesnakovou omáčkou – chuť vás ohromí ako aj rýchla príprava!

Toto je ďalší veľmi obľúbený recept. Všetko na seba naskladate do zapekacej misky a necháte piecť. Žiadna práca, žiadna zdĺhava príprava, žiadna špinavá kuchyňa, žiaden špinavý riad.

Zapečené rebierka s omáčkou vás dostanú. Nemusíte sa hanbiť ich podávať aj ako slávnostný pokrm.Len treba toho pripraviť viac, pretože jedlo zmizne behom chvíľky a všetci budú chcieť ešte pridať.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

5 veľkých rebierok
1 cibuľa
2 strúžky cesnaku
1 hovädzí vývar (bujón)
pol litra vriacej vody
soľ, korenie, bobkový list
olej, múka na obalenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Rebierka očistíme, umyjeme , vysušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ich obalíme v hladkej múke. Rozpálime olej a na ňom rebierka osmažíme do zlatista. Keď  sú osmažené, vložíme ich do olejom vymazanej zapekacej misky a pridáme niekoĺko bobkových listov.
  2. Na oleji, v ktorom sme smažili rebierka, osmažíme teraz nakrájanú cibuľku na prúžky a k nej pridáme nasekaný cesnak a 4 lyžice múky. V pol litra horúcej vody rozpustíme bujón a tým zalejeme panvicu, na ktorej je cibuľka, cesnak, múka, Osolíme. Omáčku nerobte úplne hustú.
  3. Touto omáčkou zalejeme rebierka tak,aby boli úplne ponorené. Zalejeme vínom. Misku prekryjeme alobalom.
  4. Pečieme 45 minút pri 180 stupňoch. Potom odstraníme alobal a pečieme ďalších desať minút.
  5. Do omáčky taktiež môžeme pridať mletú papriku, samozrejme ak ju máte radi. K tomuto jedlu podávame ako prílohu ryžu, cestoviny alebo zemiakovú kašu.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: najbolji-recepti.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.