Dnes som si pre vás pripravila recept, s ktorého pomocou vznikne dokonalá domáca jahodová marmeláda. Ja jahodový džem milujem a mohla by som ho mať úplne všade – na rožku s maslom, na chlebe, v múčnikoch alebo pokojne v koláčikoch.
Domáca jahodová marmeláda je recept, s ktorým sa so mnou podelila kamarátka a ja by som ho rada odovzdala vám.
Dobrou správou je, že domáca jahodová marmeláda ne je vôbec zložitá na prípravu. Ak ste si mysleli, že vyrobiť domáci džem je nad vaše kulinárske schopnosti, potom vás prostredníctvom dnešného receptu rada presvedčím, že ste sa plietli.
Marmeládu s pomocou nasledujúceho postupu totiž dokáže pripraviť úplne každý a to dokonca aj ten, ktorý ešte nemáte za sporákom toľko skúseností
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 4 kg jahôd
- 2 kg krupicového cukru
- 2 čajové lyžičky kyseliny citrónovej
Takto budeme v recepte postupovať:
- Začnite tým, že si očistíte jahody.
- Čisté jahody potom pokrájajte na menšie kúsky.
- Do hrnca vložte časť jahôd, posypte ich časťou cukru, opäť dajte časť jahôd, potom zase časť cukru.
- Takto pripravené jahody s cukrom prikryte čistou utierkou a nechajte odpočívať do druhého dňa – vyberte chladnejšie miesto, ale nedávajte ich do chladničky.
- Nasledujúci deň zmes jahôd a cukru premiešajte.
- Dajte na mierny plameň, kde pomaličky zahrievajte.
- Pridajte do zmesi kyselinu citrónovú.
- Za stáleho miešania priveďte do varu a varte, kým vám zmes nezačne hustnúť.
- Až sa vám bude zdať marmeláda správne hustá, zložte ju z plameňa.
- Ešte horúcu marmeládu vložte do čistých pohárov, pevne uzavrite a sterilujte pri teplote 90 ° C asi 10 minút.
- Potom obráťte viečkom hore a nechajte vychladnúť.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj. coolinarika.com