Vylepšila som klasický langoš týmito ingredienciami a teraz som ho doma nevieme dojesť

Výborný tip pre milovníkov langošov. Skúste ich spojiť so šťavnatou zeleninou – cuketou. Je to vyhlásená dobrota a ako som už povedala, inak langoše už nerobím.

Nebudete ľutovať.

Ja už ich inak ani nerobím 🙂

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

200 g hladkej preosiatej múky
150 g mladých cukiet
15 g kvasníc
¼ lyžičky jedlej sódy
1 téglik – 150 g bieleho smotanového jogurtu
½ tégliku teplého mlieka
soľ a štipka cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

1) Cuketu olúpeme, nastrúhame a osolíme. Dáme do sitka a necháme vypotiť.

2) V mlieku rozdrobíme kvasnice/droždie / a pridáme aj cukor. Ostatné prísady zmiešame v miske a pridáme aj cuketu, z ktorej sme vytlačili čo najviac šťavy.

3) Potom pridáme kvások a vypracujeme hladké, jednotné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.

4) Potom z cesta odoberieme lyžičkou menšiu časť a na posypanej doske ju vytvarujeme do tvaru langoša.

5) Takto pokračujeme aj so zbytkom cesta.

6) Smažíme na oleji tak, ako klasické langoše a podáváme s oblohou podľa chuti.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ezy.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.