Najlepšia cuketová nátierka, na ktorej s rodinkou doma frčíme celú zimu: Nemá jednoducho chybu!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

Reč je o chutnej cuketovej nátierke, ktorú by sme vedeli jesť aj celý rok!

My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Cuketová nátierka s mrkvou a bylinkami

Ingrediencie:

  • 1 stredne veľká cuketa (asi 1,3 kg)
  • 3 mrkvy
  • 3 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 a 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky provensálskych bylín
  • 1 lyžička mletej feferónky
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • 3 polievkové lyžice jablčného octu
  • 1 polievková lyžica cukru
  • Olej na vyprážanie

Poznámka: Hmotnosť zeleniny je uvedená pred ošúpaním. Tento recept vám poskytne 5 pohárikov nátierky s objemom 200 ml.

Takto budeme v recepte postupovať:

Postup:

  1. Príprava cukety: Ošúpte cuketu, odstráňte jadierka a nastrúhajte ju na hrubom strúhadle. Pridajte 1 lyžičku soli, premiešajte a nechajte odstáť, aby cuketa pustila šťavu.
  2. Príprava ostatnej zeleniny: Očistite mrkvu, cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájajte na kocky, cesnak na tenké plátky a mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  3. Restovanie zeleniny: Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Jemne osoľte a restujte, kým cibuľa nezmäkne a cesnak nezačne rozvoniavať. Následne pridajte nastrúhanú mrkvu a restujte, kým jemne nezosvetlí.
  4. Pridanie cukety a korenín: Vytlačte z cukety prebytočnú šťavu a pridajte ju do panvice. Pridajte oregano, provensálske bylinky, feferónku a sladkú papriku. Všetko dôkladne premiešajte a restujte, kým zelenina nezmäkne.
  5. Príprava nátierky: K zmesi pridajte paradajkový pretlak, jablčný ocot a cukor. Premiešajte a restujte ešte pár minút. Podľa chuti môžete zmes ešte dochutiť.
  6. Mixovanie: Hotovú zmes rozmixujte na hladkú pastu.
  7. Plnenie a pasterizácia: Horúcu nátierku naplňte do čistých pohárov, utrite okraje a pevne uzavrite. Poháre vložte do hrnca s vodou, ktorá siaha do 2/3 ich výšky. Varte 15 minút od bodu varu.
  8. Uchovávanie: Poháre opatrne vyberte, nechajte vychladnúť a skladujte v špajzi.

Táto chutná nátierka je ideálna na toasty, chlieb alebo ako príloha k hlavným jedlám.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Vďaka tomuto skvelému receptu jem papriky celú zimu: Najlepší babičkin recept, bez ktorého by som si už dnes nevedela poradiť!

Studený kokosový Raffaello zákusok je v našej rodine už úplnou jednotkou – jednoduchá príprava a super chuť nás vždy dostala!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.