Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.
Reč je o chutnej cuketovej nátierke, ktorú by sme vedeli jesť aj celý rok!
My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Cuketová nátierka s mrkvou a bylinkami
Ingrediencie:
- 1 stredne veľká cuketa (asi 1,3 kg)
- 3 mrkvy
- 3 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 a 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky provensálskych bylín
- 1 lyžička mletej feferónky
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 100 g paradajkového pretlaku
- 3 polievkové lyžice jablčného octu
- 1 polievková lyžica cukru
- Olej na vyprážanie
Poznámka: Hmotnosť zeleniny je uvedená pred ošúpaním. Tento recept vám poskytne 5 pohárikov nátierky s objemom 200 ml.
Takto budeme v recepte postupovať:
Postup:
- Príprava cukety: Ošúpte cuketu, odstráňte jadierka a nastrúhajte ju na hrubom strúhadle. Pridajte 1 lyžičku soli, premiešajte a nechajte odstáť, aby cuketa pustila šťavu.
- Príprava ostatnej zeleniny: Očistite mrkvu, cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájajte na kocky, cesnak na tenké plátky a mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Restovanie zeleniny: Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Jemne osoľte a restujte, kým cibuľa nezmäkne a cesnak nezačne rozvoniavať. Následne pridajte nastrúhanú mrkvu a restujte, kým jemne nezosvetlí.
- Pridanie cukety a korenín: Vytlačte z cukety prebytočnú šťavu a pridajte ju do panvice. Pridajte oregano, provensálske bylinky, feferónku a sladkú papriku. Všetko dôkladne premiešajte a restujte, kým zelenina nezmäkne.
- Príprava nátierky: K zmesi pridajte paradajkový pretlak, jablčný ocot a cukor. Premiešajte a restujte ešte pár minút. Podľa chuti môžete zmes ešte dochutiť.
- Mixovanie: Hotovú zmes rozmixujte na hladkú pastu.
- Plnenie a pasterizácia: Horúcu nátierku naplňte do čistých pohárov, utrite okraje a pevne uzavrite. Poháre vložte do hrnca s vodou, ktorá siaha do 2/3 ich výšky. Varte 15 minút od bodu varu.
- Uchovávanie: Poháre opatrne vyberte, nechajte vychladnúť a skladujte v špajzi.
Táto chutná nátierka je ideálna na toasty, chlieb alebo ako príloha k hlavným jedlám.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Mohlo by vás tiež zaujímať:
Vďaka tomuto skvelému receptu jem papriky celú zimu: Najlepší babičkin recept, bez ktorého by som si už dnes nevedela poradiť!
Studený kokosový Raffaello zákusok je v našej rodine už úplnou jednotkou – jednoduchá príprava a super chuť nás vždy dostala!