Zapečené zemiaky plnené mletým mäsom, kyslou smotanou a zeleninou – hotové za 30 minút v rúre!

Zemiaky sú neoddeliteľnou súčasťou hlavných jedál, polievok ale aj predjedál. Dajú sa pripraviť na rad spôsobov, či už v podobe zemiakovej kaše alebo hranolčekov. 

Reklamy

Dnes Vám však ukážeme recept na plnené zemiaky, ktoré sú naplnené neodolateľnou plnkou, ktorú si zamilujete nielen Vy.

Chuť mletého mäsa a chrumkavé zemiaky, to je jednoducho priamo dokonalosť sama. Uvidíte, že na tejto dobrote si iste pochutí celá Vaša rodina. Neotáľajte s jednoduchou prípravou ani minútu.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 15 zemiakov
  • 250 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 50 g kyslej smotany
  • soľ, korenie
  • (Plechovka sterilizovaných paradajok)
  • 40 g masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Umyte zemiaky, ošúpte a vydlabte vnútro nožom. Varte po dobu 10 minút vo vode, aby boli napoly mäkké. Cibuľu pomeľte v mlynčeku a pridajte k mletému mäsu.
  2. Zemiaky naplňte plnkou z mäsa a cibule a umiestnite do vyššieho pekáča. Kyslú smotanu zmiešame s trochou soli, pridáme rozpustené maslo a nalejeme do zemiakov.
  3. Môžete tiež pridať paradajky. Pečieme na 180 stupňov, pol hodiny

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: blogmania.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.