Tento tradičný ukrajinský boršč budete milovať: Vitamínová bomba od ukrajinskej babičky

Pravý, nefalšovaný ukrajinský boršč jednoducho nemôžete nemilovať. Pravdou je, že niekto túto klasiku nemá veľmi rád, ale u nás sa teší veľkej obľube. 

Príprava je síce komplikovanejšia a zdĺhavá, ale výsledok stojí za to. To vám potvrdia milovníci boršču.

Keď sa spoja všetky chute dohromady, navaríte si zdravú vitamínovú „bombu“, ktorá chutí naozaj skvele.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 250 gramov hovädzieho mäsa
  • 250 gramov bravčového mäsa (najlepšie je rameno)
  • 250 gramov údeného mäsa (prípadne hovädziu kosť – 100 gramov)
  • 250 gramov hlávkovej kapusty
  • 150 gramov červenej repy
  • 200 gramov koreňovej zeleniny (petržlen, mrkva)
  • 100 gramov zemiakov
  • 50 gramov paradajkového pretlaku
  • bravčová masť
  • pár strúčikov cesnaku
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 kyslá pochúťková smotana
  • soľ, korenie
  • bobkové listy
  • ocot
  • 2 litre vody

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Ako prvému sa budeme venovať mäsu. Všetky druhy mäsa, prípadne údené kosti umyjeme a dáme do veľkého hrnca. Zalejeme studenou vodou a varíme na miernom ohni asi 2 hodiny. Mäso vyberieme (bravčové o niečo skôr ako hovädzie), nakrájame na menšie kocky a vrátime späť do vývaru
  • Medzitým si očistíme koreňovú zeleninu, kapustu, cibuľu a cesnak a nakrájame všetko nadrobno. Červenú repu si môžeme predvariť v šupke, aby nestratila krásnu fialovo-ružovú farbu. Na cibuľu a masti si krátko podusíme koreňovú zeleninu a zalejeme ju trochou vývaru z mäsa.

  • Keď je zelenina polomäkká, pridáme ju do horúceho vývaru s mäsom. Pridáme aj pokrájanú kapustu, zemiaky nakrájané na kocky a bobkové listy, korenie a soľ.
  • Na masti si podusíme na kocky nakrájanú prevarenú červenú repu a pridávame postupne paradajkový pretlak a dochucujeme octom, prípadne aj cukrom. K červenej repe pridáme buď nakrájaný alebo prelisovaný cesnak.

  • Celú zmes primiešame k vývaru.

  • Dochutíme, ak je treba. Podávame s kyslou pochúťkovou smotanou, pretože tá je k boršču ideálna. Pri boršči je potrebné dodržiavať jednotlivú postupnosť krokov. 
  • Suroviny je dôležité dusiť oddelene, aby sa nám chute neskôr dobre prepojili. 
  • Veríme, že boršč milujete rovnako ako my, a že si na tomto recepte pochutnáte.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: pojrem.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.