Najlepšia bábovka od babičky, ktorá sa vyrovná aj tej z pekárne! Naučte sa tento recept a budete hviezdou

Je ťažké nájsť niekoho, kto nemá rád makové koláče. O to ťažšie je nájsť niekoho, kto nemá rád bábovku. Ak skombinujete bábovku a mak, potom Vám môže vyjsť naozaj najlepší koláč na svete. A ten je ideálny pre akúkoľvek príležitosť.

Reklamy

Skôr, než začneme koláč pripravovať, je dobré zapamätať si, že mak má významné účinky na naše zdravie. Zrniečka maku obsahujú veľké množstvo bielkovín, sacharidov, vlákniny, vitamínov A, C, E a B, ale aj fosfor, horčík, draslík, sodík, vápnik, selén, mangán, železo, meď a zinok. 

Ak máte problém s vypadávaním vlasov, lámaním nechtov či pokožkou, mak je ideálna surovina do Vašej najbližšej pečenej sladkosti…

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 200 g celého maku
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 PL prášku do pečiva
  • vlašské orechy podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Nechajte v hrnci uvariť vodu a nasypte do nej mak. Nechajte ho prejsť varom asi 5 minút a potom prikryte pokrievkou, aby nabobtnal. Takto mak nechajte približne 10 minút a potom ho prefiltrujte cez sitko.
  • Medzitým si rozšľahajte žĺtky s cukrom a rozpusteným maslom. Do tejto zmesi pridajte napučený mak.
  • V ďalšej nádobe zmiešajte múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľahajte do tuhej peny. Múku pridajte do žĺtkovo makovej zmesi a dôkladne vymiešajte ručným mixérom. Vyšľahané bielky zapracujte do zmesi už len vareškou.
  • Bábovkovú formu si vymažte maslom a vysypte múkou a vylejte do nej cesto. Na vrch môžete nasypať vlašské orechy. Dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 30-40 minút.
  • Po vychladnutí podávajte posypané práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: https://youtu.be/alS8gACAA1k

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.