Strúhaný tvaroháč: Veľmi obľúbený tvarohový koláč, ktorý je jednoduchý, rýchly a môžete si ho pripraviť už dnes

Veľmi populárny koláčik, ktorý, myslím si, všetci dobre poznáte. Možno je však váš recept trochu odlišný od toho nášho, preto neváhajte a inšpirujte sa. 

Strúhané cesto je klasika, ktorá sa skvele hodí práve k tvarohovej náplni.

Je skvelý!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 gramov hladkej múky
  • 150 gramov práškového cukru
  • 250 gramov masla
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 žĺtok
  • 4 lyžice kakaa
  • 700 gramov tvarohu
  • 150 gramov práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 žĺtky
  • 4 bielky

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Ako prvé si vypracujeme cesto. Spojíme si v jednej miske múku, cukor, maslo, kypriaci prášok, žĺtok a kakao. Vypracujeme hutné a pevnejšie cesto, ktoré rozdelíme na polovice, obalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na pol hodiny do chladničky.
  • Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Najlepšie je použiť hrudkový tvaroh, vďaka ktorému koláčik chutí naozaj skvele a je trochu pevnejší. Vymiešame si tvaroh, cukor, žĺtky a vanilkový cukor. Pre chuť môžeme pridať aj trochu citrónovej kôry. Mimo plnku si z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý k tvarohu primiešame. Plnka tak bude vláčna a naozaj fajnová.
  • Plech si vyložíme papierom na pečenie, prípadne vymažeme trochou masla. Polovicu cesta nastrúhame na spodok. Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku a na plnku opäť nastrúhame druhú polovicu cesta. Celý koláč pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia. Jednoduchý koláčik, ktorý sa nedá pokaziť.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.