Toto sa stane, keď dáte dohromady recept na Tiramisu a bábovku: Táto pochúťka, ktorá bude obľúbeným dezertom pre celú rodinu

Sú dezerty, ktoré sú všetkým veľmi dobre známe. Ak začneme variantou číslo jedna, ktorou je dezert klasický, tak hovoríme o bábovke. Len ťažko by sme našli niekoho, kto by túto osvedčenú voľbu nepoznal. 

Potom je tu ešte varianta ďalšia, ktorou je moderné Tiramisu. Aj to sa dnes dostalo do jasného popredia a žne úspechy a pochvaly kde to len ide. A čo sa stane, keď sa jeden dezert bude inšpirovať od druhého? Skvelá pochúťka, ktorú si zamiluje každý.

Aké ingrediencie budete na túto špeciálnu pochúťku potrebovať?

Reklamy

Nazvime si tento dezert ako bábovka Tiramisu. A na základe toho pokračujme v tom, čo všetko je na ňu potreba a aké konkrétne suroviny si pripraviť. Kladom je, že sú pomerne jednoduché a pre toho, kto pečie pravidelne, sú také, ktoré nájde doma. 

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 300 gramov hladkej múky
  • 200 gramov cukru
  • 200 mililitrov smotany na šľahanie
  • 50 mililitrov oleja
  • 20 gramov kakaa
  • 3 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžičky instantnej kávy

Takto budeme v recepte postupovať:

Základom je vaječná zmes

Prvý krok spojený s prípravou cesta spočíva vo využití vajec. A to tak, že vyšľaháte vajcia, ku ktorým sa pridá cukor. Tu neurobíte chybu, ak na to využijete mixér, ktorý odvedie svoju prácu rýchlo, spoľahlivo a tiež bez námahy. Medzitým, čo sa vajcia šľahajú, si môžete urobiť kávu. Nie pre seba, ale práve ako súčasť tohto dezertu. Tu je inšpirácia z Tiramisu jasne zrejmá. Vezmete 2 lyžičky instantnej kávy a zalejete ich trochou horúcej vody. Cieľom je vytvoriť kávu, ktorá bude naozaj veľmi silná.

Pokračujte prípravou cesta

Sú vajcia dokonale vyšľahané? Potom je tá pravá chvíľa práve na prípravu chutného cesta. A to tak, že do vajec najprv vmiešate olej a následne tiež smotanu. Opäť je potrebné myslieť na dôkladné premiešavanie, aby sa všetky ingrediencie dokonale spojili. Zmes je aktuálne veľmi riedka, čo sa hneď eliminuje tým, že sa do nej pridá múka. Než sa tak stane, tak je treba múku zmiešať s kypriacim práškom, ktorý následne odvedie svoju veľkú úlohu, pokiaľ ide o nakysnutie cesta. Všetko je opäť potrebné náležite spracovať, aby bolo cesto hladké a aby nemalo hrudky a malo tiež dokonalú konzistenciu.

Cesto rozdeľte na dva diely

Chceme, aby dezert nielen skvele chutil, ale tiež aby dokonale vyzeral. Preto je potrebné si cesto rozdeliť hneď na dva diely. A to tak, že jednu polovicu dáte stranou a druhú budete ďalej používať. Treba v nej rozmiešať najprv kakao a potom tiež kávu. Keď je hotovo, sú obe dve časti pripravené na výsledné použitie.

Nalejte do formy a vytvorte vzor

Najprv je potrebné formu na bábovku náležite pripraviť. A to tak, že ju vymažete kvalitným maslom a následne tiež vysypete cukrom. Keď máte hotovo, tak môžete začať s tým, že do formy najprv nalejete prvú časť cesta, a to tú svetlú. Keď je vo forme, tak prilievate druhú časť, teda zmes tmavú. Akonáhle sú obe na svojom mieste, vezmite si do ruky špajľu a snažte sa obe varianty opatrne prepojiť tak, aby vznikol pomerne zaujímavý vzor. Po upečení tak bude štruktúra veľmi lahodiť oku.

Pečenie je jednoduché

Následný krok už je veľmi jednoduchý, pretože stačí vložiť formu s cestom do rúry. Tú pred tým predhrejte na teplotu 180 stupňov Celzia. Formu vložte do prostrednej časti a nechajte piecť po dobu zhruba 40 minút. Následne už formu vyberieme, nechajte chvíľu oddýchnuť a potom Tiramisu bábovku veľmi opatrne vyklopte z formy. Potom je potrebné nechať ju vychladnúť dôkladne a následne ju už môžete nakrájať a podávať. Samozrejme posypanú práškovým cukrom, ako ste zvyknutí

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: prosvet.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.