Pripravujeme ju pravidelne už aspoň raz do týždňa: Fantastickú maškrtu „NAPOLEON“ sme si v prvej sekunde zamilovali!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú maškrtu, ktorú sme si zamilovali hneď po prvom súste.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete milovať!

Susedka pýtala okamžite recept!

Reklamy

Mňam!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 60g kukuričného škrobu
  • 200g  cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 100 g masla
  • 1 l mlieka
  • Vanilín
  • Štipku soli
  • 1 kg lístkové cesto
  • 300 g čerešní mrazených, alebo iné ovocie
  • 1 pl práškového cukru
  • 250 g kyslej smotany

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do hrnca nasypeme kukuričný škrob. Cez sito preosejeme múku a dodáme ešte cukor, soľ a podľa chuti pridajte aj vanilín. Celú zmes premiešajte a pridajte rozbité vajcia. Teraz si na zmiešanie vezmite metličku a miešajte, kým zmes nebude poriadne hladká a jednoliata. Postupne ešte vmiešajte mlieko a teraz môžete hrniec dať na sporák a na miernom ohni zmes variť, kým nezhustne.
  2. Akonáhle sa tak stane, tak hrniec odoberte z platne a pridajte ešte maslo. Opäť všetko vymiešajte do hladka a nechajte vychladnúť. Teraz si vezmite lístkové cesto a rozvaľkajte ho na tenkú vrstvu.
  3. Nakrájajte na plátky a vložte na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 stupňov a cesto v nej nechajte na cca 15 minút, pravidelne ho kontrolujte, aby sa nespálilo.
  4. Následne tiež nechajte vychladnúť. Vezmite si kyslú smotanu a vyšľahajte ju spoločne s práškovým cukrom do nadýchanej hmoty. Vezmite si formu ľubovoľného tvaru, napríklad obdĺžnikového a začnite do nej všetko postupne skladať . Najprv lístkové cesto, to potrite krémom a vložte vykôstkované čerešne.
  5. Následne ďalšiu vrstvu cesta a tak až kým všetko neminiete.
  6. Posledná musí byť z cesta. Navrch potrite zmes zo smotany a ľubovoľne môžete dozdobiť buď rozdrveným listovým cestom, alebo napríklad lesným ovocím . Zakryte maškrtu potravinárskou fóliou, dajte do chladničky na pár hodín vychladnúť a môžeme podávať.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: souspark.ru/gotovlju-tri-raza-v-nedelju-tort-napoleon-bez-vypechki-gotovitsja-bystro-i-prosto-vsegda-poluchaetsja-idealno

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.