Annin fantastický koláčik: Táto maškrta chutí ešte omnoho lepšie ako zákusky z cukrárni!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný koláčik od Pani Anny.

Chutí naozaj na jednotku a my sme už prvom súste vedeli, že si ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy

Chutí skvele!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • mleté ​​vlašské orechy – 150 g
  • cukor – 125 g
  • hladká múka  50 g
  • bielky – 5 ks
  • soľ – 1 štipka

Na krém budeme potrebovať:

  • mlieko – 750 ml
  • maslo – 200 g
  • cukor – 135 g
  • škrob – 60 g
  • citrónová šťava – 40 ml
  • citrónová kôra – 1 lyžička
  • žĺtky – 5 ks
  • mrazené čerešne alebo iné ovocie- 300 g
  • cukor – 30 g
  • Šľahačka
  • smotana na šľahanie – 200 ml
  • práškový cukor – 25 g

Takto budeme v recepte postupovať.

  1. Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vložíme do samostatnej misy a pomocou mixéra ich vyšľaháme kým nebudú nadýchané. Potom v troch fázach pridáme cukor bez toho, aby sme prestali šľahať. Získať musíme pevné špičky. Potom zmiešame mleté ​​vlašské orechy s múkou a túto zmes pridáme do bielkov. Jemne premiešame zmes stierkou zdola nahor.
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Plech s cestom vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme po dobu 20 minút. Potom plech s upečeným cestom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  3. V samostatnej miske zmiešame žĺtky a 50 gramov cukru. Mlieko nalejeme do studeného hrnca. Pridáme cukor kryštál, citrónovú kôru a škrob. Premiešame a zapneme oheň. Mliečnu zmes ohrejeme, ale nesmie sa dostať do varu. Potom pridáme žĺtky, premiešame a vrátime na oheň. Varíme, kým zmes nezhustne. Oheň by mal byť zapnutý na minimum. Potom pridáme citrónovú šťavu. Stiahneme z ohňa a zakryjeme potravinárskou fóliou. Takto necháme vychladnúť.
  4. Teraz vložíme čerešne do hrnca a zahrejeme. Pridáme cukor a privedieme do varu. Necháme pár minút odstáť a scedíme. Zmäknuté maslo pomocou mixéra vyšľaháme, pridáme citrónový krém a premiešame. Potom zmiešame smotanu a práškový cukor v samostatnej mise. Mixérom premiešame. Piškótu rozkrojíme a jednu časť namažeme krémom. Polovicu bobúľ rozložíme a zakryjeme druhým piškótom. Potom vrstvy opakujeme. Ozdobíme šľahačkou a posypeme nasekanými vlašskými orechmi.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: luckycake.ro/retete/prajitura-ana/dsc_2480

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.