Nakladaná cigánska pečienka so slaninou, cibuľou a pikantným korením!

Mnohí z nás si ešte z čias základnej školy pamätajú špecifickú úpravu mäsa, ktorá bývala nazývaná ako cigánska pečienka. Toto jedlo bolo vynikajúce a mäso bolo vždy vláčne a veľmi chutné.

Tento recept je veľmi známy, a preto si ho môžete bez ťažkostí pripraviť aj doma. 

Stačí postupovať podľa receptu nižšie a doplniť mäso vhodnou prílohou. 

Reklamy

Vyskúšajte túto dobrotu už tento víkend a úspech máte zaručený.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4-6 plátky kotlety,
  • 4-6 plátkov slaniny
  • 1 cibuľa,
  • 2-3 strúčiky drveného cesnaku,
  • soľ, korenie, paprika

Takto budeme v recepte postupovať:

Večer si nakrájajte mäso na plátky a potrite ho maslom, korením a paprikou, pridajte cesnak. Druhý deň mäso posypte paprikou a múkou. Slaninu opražte v panvici a na tuku z nej potom pripravte tiež mäso. Môžete pridať cibuľu a zeleninu a pripraviť omáčku. Podávajte s vhodnou prílohou.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.