Hrnčekový jablkový koláč s kefírom a fantastickou jemnou chuťou pripravený behom pár minút

Ak ste tiež priaznivci hrnčekového meriavania a teda aj črepníkových koláčov, tento recept si veľmi rýchlo obľúbite. Ide o hrnčekový jablkový koláč, ktorý je úplne úžasný. Cesto je krásne kypré a pritom vláčne.

Doplníte vitamíny a ešte si pochutnáte. Príprava je navyše fantasticky jednoduchá. 

Vyskúšajte ho ešte dnes.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 hrnček kefíru
  • 1 hrnček rozpusteného masla
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 3 väčšie jablká
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 6 lyžíc cukru kryštál

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešajte múku, cukor, vajcia, maslo, kefír a prášok do pečiva. Misku zavíkujte a dajte do chladničky na 30 minút.
  2. Jablká ošúpte a nastrúhajte najemno a jemne stlačte, aby pustila šťavu. Pridajte citrónovú šťavu a vytiahnite cesto z chladničky.
  3. Pridajte jablká. Nalejte do formy a pečte 30 minút na 180 stupňov. Hotový koláč môžete zasnežiť práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

Zdieľajte tento recept na jablkový koláč aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.