Famózny tvarohový koláč hotový za 20 minút!

Svieži tvarohový koláč si obľúbite hlavne pre jeho ľahkosť, nápaditosť a absolútne nenáročnú prípravu. Nič zdĺhavého na postupe nie je a chuť je fantastická. Delikatesa je aj vychladená. Úžasná tvarohová náplň zvádza k ďalšiemu a ďalšiemu kúsku.

Tejto tvarohové buchty nebudete mať dosť. Príde jej na chuť rozhodne celá rodina aj priatelia. Za takýto zákusok sa nemusíte nijako hanbiť, ak chcete urobiť návšteve radosť.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy

na cesto

– 400 g hladkej múky 
– 200 g práškového cukru 
– 250 g masla 
– 1 vajce 
– 12 g prášku do pečiva 
– 3 lyžice kakaa 
– 2 lyžice kyslej smotany

na náplň

– 750 g tvarohu 
– 5 lyžíc práškového cukru 
– 2 lyžice detskej krupice 
– 2 lyžice kyslej smotany 
– 1 vanilkový cukor 
– kôra z ½ citróna

Takto budeme postupovať:

  • Všetky suroviny na cesto zmiešame v mise. Keď ho máme spracované, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do mrazničky.
  • Medzitým si pripravíme zmiešaním všetkých surovín náplň.
  • Vytiahneme cesto z mrazničky. Plech si vyložíme papierom na pečenie. Cesto si rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu cesta si nastrúhame pomocou hrubého strúhadla na plech.
  • Potrieme náplňou.
  • A rovnakým spôsobom, čiže strúhaním, zasypeme náplň a tým nám vznikne vrchná časť dezertu. Vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňov 20-30 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj:  citromhab.blogspot.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.