Šťavnatý jablkový koláč s vanilkovým pudingom a luxusnou vláčnou chuťou

Máte tiež v obľube jednoduché múčniky, s ktorými sa nemusíte dlho zaoberať? Potom Vás jednoznačne poteší dnešný recept. Liata buchta s jablkami a vanilkovým pudingom je krásne vláčna a kyprá. Vydrží dlho v čerstvom stave a ani druhý deň nie je tvrdá. Chutí proste dokonale a všetci členovia domácnosti si ju jednoznačne obľúbia.

Potešte svojich blízkych a pustite sa do prípravy – bude Vám stačiť iba 25 minút Vášho času , aby si všetci pochutili.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 50 dkg hladkej múky
  • 10 dkg cukru kryštál
  • 25 dkg masla
  • 2 žĺtky
  • 1 balenie prášku na pečenie
  • Cca 100 ml mlieka

NÁPLŇ

  • 2 kg jablká
  • 5-6 lyžíc cukru
  • 2 bielky
  • vanilkový cukor
  • škorica
  • 1 liter mlieka
  • 2 balenia vanilkového pudingu

Takto budeme postupovať:

  1. Na cesto zmiešajte všetky suroviny v mise dohromady.
  2. Jablká nastrúhame najemno, alebo pokrájame na plátky, záleží na Vás. Pridajte k nim vanilkový cukor a škoricu, premiešajte. Pripravíme si teraz puding podľa návodu na obale
  3. Jednu tretinu cesta si odložíme a zvyšok cesta vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu.
  4. Jablká poukladáme na cesto. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a ten zmiešame s pudingom. Touto pudingovú zmesou zalejeme jablká.
  5. Zo zvyšnej tretiny cesta vytvoríme záverečnej prúžky mriežky.
  6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 až 200 C počas 25 až 30 minút

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

Zdieľajte tento úžasný recept na koláč s vanilkovým pudingom aj s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú

zdroj:  egyszerugyorsreceptek.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.