Mascarpone koláčik s jahodami a fantastickou jemnou chuťou pripravený bez pečenia za pár minút!

Dnes Vám ukážeme recept na tiramisu z pravého mascarpone. Predstavíme Vám variantu, ktorú zvládne aj začiatočník nepobozkaný cukrárskym umom. Vybrali sme pre Vás recept, ktorý je úžasne jednoduchý a pritom lahodný. 

Pri tomto koláčiku nemusíte žiadne piškóty namáčať do kávy, ako je zvykom. Všetko jednoducho rozdrobíme. To Vám ušetrí veľa času.

Vďaka mascarpone je krém tuhý a hutný. Uvidíte, že nebudete ľutovať.

Reklamy

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

CESTO

  • 400 gramov maslových sušienok
  • 120 g masla

KRÉM

  • 250 g mascarpone
  • 120 g smotany na šľahanie
  • 100 g cukru
  • 150 g jahôd

Takto budeme postupovať:

  1. Nadrvte sušienky na väčšie kúsky. Rozpustite maslo. Zmiešajte spoločne so sušenkami. Tortovú formu si vysteľte papierom na pečenie.
  2. Dno naplňte polovicou cesta a rozmačkajte. Vložte do chladničky. Medzitým si pripravíme krém. Vyšľahajte si smotanu dotuha. Potom ju zmiešajte s mascarpone a cukrom.
  3. Jahody umyte a nakrájajte na malé kúsky. Primiešajte jahody do krému. Naneste krém na studený korpus.
  4. Potom už stačí len krém zasypať zvyšnými sušienkami a dať tuhnúť do chladničky cez noc.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept na mascarpone tortu aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj:  blog.giallozafferano.it

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.