Drobenkový koláč so slivkami, makom a tvarohom

V horúčavách posledných dní ma prešla všetka chuť na pečenie. Kto by si tiež chcel dobrovoľne zvyšovať už tak neľudské teploty v byte? Nanešťastie ale práve zberáme úrodu sliviek a ja som dostala strašnú chuť na slivkový koláč.

Tentokrát som nesiahla po osvedčenom kysnutom recepte, ale zvolila som krehký Drobenkový koláč doplnený makom a tvarohom. Cez značné množstvo ingrediencií je koláč prekvapivo rýchly na prípravu, takže ak patríte k milovníkom sliviek, maku a tvarohu, tak ho vyskúšajte.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
Cesto: (forma s priemerom 23 cm)
250 g polohrubej múky 
100 g masla
50 g cukru
20 g vanilkového cukru
1 žĺtok
Maková plnka:
150 g mletého maku
250 ml vody
70 g cukru
Tvarohová plnka:
250 g tvarohu vo vaničke
200 g kyslej smotany
50 g cukru
1 bielok 
1 vajce
citrónová kôra
cca 12 sliviek
Takto budeme postupovať:
  • Najprv si pripravíme makovú náplň. Mak s mliekom a cukrom povaríme a necháme vychladnúť.
  • Všetky suroviny na cesto zmiešame a vytvoríme z nich cesto o konzistenciu mrveničky. Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Polovicu cesta dáme do formy a utlačíme. Na cesto dáme vychladnutú makovú plnku. 
  • Umyté slivky vykôstkujeme, rozpolíme a rozložíme ich na makovú vrstvu rezom hore.
  • V miske ušľaháme bielok, vajcia a cukor do svetlej peny. Primiešame tvaroh, kyslú smotanu a kôru a vymiešame do hladka. Tvarohovú zmes nalejeme na slivky a posypeme zvyšným drobenkovým cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C približne hodinu.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: facebook

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.