Chutné gaštanové pudingové kocky. Lahodný dezert, ktorý chutí ako z tej najlepšej cukrárne!

Pomerne často máme gaštanové pyré. Veľakrát sa mi nahromadilo, až som ho musela dávať zamraziť, pretože som nevedela čo s ním. 

Tento recept pôvodne vznikol pretvorením jedného iného, ale výsledok stojí za to.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

Na cesto:

  • 6 vajec
  • 4,5 lyžice hladkej múky
  • 1,5 PL kakaového prášku
  • 2 KL vanilkovej arómy
  • 6 PL cukru
  • 1/2 balenie prášku do pečiva

Na náplň:

  • 500 g gaštanového pyré
  • 10 ml rumového aróma
  • 5 PL práškového cukru

 

  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 8 dl mlieka
  • 10 dkg masla
  • 1 dl smotany na šľahanie

 

Na vrchnú časť:

  • 4 dl smotany na šľahanie
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1 KL stužovača šľahačky
  • 1 PL práškového cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Najprv si pripravíme piškótové cesto. Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom a kakaom. Postupne pridávame múku a kypriaci prášok. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame do žĺtkovej masy. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 150 ° C približne 30 minút. Ku koncu cesto skontrolujeme špajlí.
  • Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. V 3 dl mlieka rozmiešame dva pudingy a cukor. Zvyšok mlieka zahrievame v hrnci na bod varu. Prilejeme rozmiešané mlieko s pudingom a miešame do zhustnutia. Puding odstavíme z ohňa a primiešame polovicu masla. Takto pripravenú masu necháme vychladnúť.
  • Gaštanové pyré roztlačíme vidličkou a primiešame druhú polovicu masla so smotanou a rumovou arómou. Do tejto zmesi primiešame 3-4 lyžice pudingového krému.
  • Hotové piškótové cesto necháme vychladnúť a vodorovne rozrežeme na polovicu.
  • Piškótu naplníme krémom nasledovne:
  • Spodná časť piškót natrieme gaštanovým krémom a naň nanesieme vrstvu pudingového. Naň položíme druhý piškótu, ktorý potrieme vyšľahanou smotanou spolu so stužovačom a cukrom.
  • Posypeme kakaovým práškom a necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 20 minút.

Náš tip:

Použite plech s meradlami 20 × 35 cm

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento článok a podelte sa s ním na facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.