Pomerne často máme gaštanové pyré. Veľakrát sa mi nahromadilo, až som ho musela dávať zamraziť, pretože som nevedela čo s ním.
Tento recept pôvodne vznikol pretvorením jedného iného, ale výsledok stojí za to.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
Na cesto:
- 6 vajec
- 4,5 lyžice hladkej múky
- 1,5 PL kakaového prášku
- 2 KL vanilkovej arómy
- 6 PL cukru
- 1/2 balenie prášku do pečiva
Na náplň:
- 500 g gaštanového pyré
- 10 ml rumového aróma
- 5 PL práškového cukru
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 8 dl mlieka
- 10 dkg masla
- 1 dl smotany na šľahanie
Na vrchnú časť:
- 4 dl smotany na šľahanie
- 2 PL kakaového prášku
- 1 KL stužovača šľahačky
- 1 PL práškového cukru
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najprv si pripravíme piškótové cesto. Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom a kakaom. Postupne pridávame múku a kypriaci prášok. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame do žĺtkovej masy. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 150 ° C približne 30 minút. Ku koncu cesto skontrolujeme špajlí.
- Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. V 3 dl mlieka rozmiešame dva pudingy a cukor. Zvyšok mlieka zahrievame v hrnci na bod varu. Prilejeme rozmiešané mlieko s pudingom a miešame do zhustnutia. Puding odstavíme z ohňa a primiešame polovicu masla. Takto pripravenú masu necháme vychladnúť.
- Gaštanové pyré roztlačíme vidličkou a primiešame druhú polovicu masla so smotanou a rumovou arómou. Do tejto zmesi primiešame 3-4 lyžice pudingového krému.
- Hotové piškótové cesto necháme vychladnúť a vodorovne rozrežeme na polovicu.
- Piškótu naplníme krémom nasledovne:
- Spodná časť piškót natrieme gaštanovým krémom a naň nanesieme vrstvu pudingového. Naň položíme druhý piškótu, ktorý potrieme vyšľahanou smotanou spolu so stužovačom a cukrom.
- Posypeme kakaovým práškom a necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 20 minút.
Náš tip:
Použite plech s meradlami 20 × 35 cm
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento článok a podelte sa s ním na facebooku.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: coolinarika.com