Chcete si skutočne pochutnať na niečom výnimočnom? Ak áno, skúste tento unikátny karamel s arašidmi. Zvládnete ho sami a keď ho dáte prvýkrát do úst, ohromí vás jeho chuť. Neveríte?

Máte chuť na niečo úplne nové? Čo vás zaujme a čo ste doma ešte ani raz neskúšali? Ak áno, máme pre vás jeden zaujímavý tip na recept, ktorý vás ohromí. Ide o karamel s arašidmi, ktorý si môžete ľahko pripraviť v pohodlí domova. 

Prečo? Lebo vás na ňom zaujme chuť karamelu, kombinácia s orechmi, rovnako ako vás stopercentne zaujme tiež zaujímavá sladkosť. 

Navyše ide o recept úplne prírodný, bez použitia chémie, ktorej sú plné kupované výrobky. Nalákali sme vás? Ak áno, poďte sa pozrieť, čo všetko budete potrebovať.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 hrsť arašidov
  • 500 ml mlieka
  • 700 gramov cukru
  • 80 gramov masla

Takto budeme v recepte postupovať:

Najprv pripravte mlieko

Ako prvé je potrebné nachystať mlieko. To dáte do hrnca a pomaly privediete k varu. Potom do neho nasypete trochu cukru a miešate, kým sa nerozpustí. Ďalej mlieko veľmi pozvoľna a veľmi pomaly varíte, a to zhruba 20 – 30 minút. Cieľom je zvariť mlieko na požadovanú konzistenciu. Medzi tým, čo sa mlieko ohrieva, môžete pristúpiť k príprave arašidov.

Arašidy treba opražiť na panvici

Pozor na to, aké arašidy používate. Malo by sa jednať len o tie prírodné, nie solené. Tie sa logicky do sladkého jedla nehodia. Arašidy vložte na suché dno panvice a pomaly ich pražte tak, až budú zaujímavo voňať. Tiež dôjde k tomu, že sa z nich oddelí šupka, ktorú pozbierate a vyhodíte. Ďalej pridáte k arašidom tiež zvyšok cukru a začnete vytvárať karamel. Tu pozor na to, aby sa nespálil. Je lepšie postupovať skôr pomalšie a myslieť na neustále miešanie. Uvidíte, ako cukor začne karamelizovať a potom dôjde aj k tomu, že začne hnednúť.

Dokončite karamelovou hmotu

Má karamel požadovanú farbu aj konzistenciu? Ak áno, môžete pokračovať v dokončovaní. A to tak, že k nemu najprv pridáte zvarené mlieko, ktoré dôkladne premiešate. Karamelová hmota sa tým výrazne zjemní. Miešajte do tej doby, než dôjde k prepojeniu oboch ingrediencií. Na záver nezabudnite pridať tiež vychladené na kocky nakrájané maslo. V tú chvíľu už panvicu nezahrievajte. Maslo pomaly vmiešavajte a nechajte rozpúšťať. Akonáhle dosiahnete potrebnú konzistenciu, stačí karamelovou hmotu preliať len do formy.

Teraz ju nechajte vychladnúť a neskôr ju dajte do chladničky, aby stuhla naozaj dôkladne. Potom už je pripravená na konzumáciu. Ako na ňu? Odporúčame karamel s arašidmi nakrájať na kocky, dať si jednu do úst a nechať rozpúšťať a pomaly hrýzť. Uvidíte, že sa jedná o veľmi zaujímavú chuť, ktorú budete milovať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: vychytavkov.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.