Babička vždy pripravovala nakladanú kyslú kapustu podľa fázy mesiaca: Takto pripravíte tu najchutnejšiu kyslú kapustu, akú ste kedy jedli!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

Tentokrát nepôjde len o to z čoho pripravujeme recept ale dokonca aj kedy!

Základom tohto receptu na nakladanú kapustu sú babičkovské rady. Tie súvisia s tým, aký deň je vhodný na to, aby ste s prípravou začali. Vhodné sú dni, ktorými je utorok, streda, štvrtok a nedeľa.

Treba však myslieť aj na niečo iné…

Reklamy

Nezabudnite na fázy mesiaca. Najlepšia nakladaná kapusta totiž vznikne v tie dni, keď mesiac na oblohe dorastá.

Ingrediencie a príprava!

  1. Základom bude biela strúhaná kapusta, ktorej budete potrebovať toľko, aby sa zmestilo do bieleho zaváracieho pohára s objemom troch litrov. Okrem kapusty budete potrebovať aj mrkvu. Tej však podstatne menej.
  2. A aj tu by ste mali nakrúhať na jemné kúsky. Takto naplňte pohár a následne sa oň zhruba po dobu piatich až šiestich dní nijako výrazne nestaráte, iba ho občas premiešate.
  3. Druhou dôležitou zložkou pre vašu nakladanú kapustu je nálev. Potrebovať budete liter prevarenej vody, do ktorej pridáte jednu lyžicu soli. Ďalej do nálevu pridáte aj dve lyžice cukru. Základom je všetko premiešať do doby, než sa ingrediencie rozpustia. Tým je základ nálevu hotový. Týmto nálevom zalejete kapustu až po okraj a pohár pevne uzavrite.
  4. Nasleduje fáza, kedy sa opäť o nič nestaráte. Vašu kapustu v pohári vložíte na miesto, kde je temno a kde je chlad. Na tomto mieste ho necháte po dobu asi 2 dní. Potom pohár môžete otvoriť a svoju nakladanú kapustu môžete ochutnať. Garantujeme vám, že sa do neho po prvom ochutnaní zamilujete.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.