Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutný šalát, ktorý si určite zamilujete.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 1 ks cibuľa
- 1 polievková lyžica 9% octu
- 3 ks zemiaky
- 2 čajové lyžičky cukru
- 150 gramov pečeného bravčového mäsa/udeného
- 0,5 čajovej lyžičky soli
- 4 ks vajec
- 1 čajová lyžička tmavého sezamu
- 100 gramov syra
- 3 polievkové lyžice majonézy
Takto budeme v recepte postupovať:
- Oškrabať zemiaky, nakrájať uvariť ich vo vode so štipkou soli domäkka.
- Olúpte cibuľu a nakrájajte ju na kolieska. V samostatnej miske potom cibuľu posypte soľou a cukrom a pokvapkajte ju octom.
- Teraz zvarte v kanvici vodu, ktorou následne zrieďte ocot v cibuľovej zmesi. Všetky prísady potom dôkladne premiešajte a krúžky marinujte 10 až 15 minút.
- Vezmite si plochý tanierik a potrite ho niekoľkými kvapkami majonézy. Uvarené zemiaky nastrúhajte nahrubo, pridajte ich na tanier a potom ich potrite polovicou lyžice majonézy.
- Teraz nakrájajte na malé kocky mäso, ktoré vložte na vrstvu majonézy a potom ich tiež potrite majonézou.
- Prelejte marinádu spod cibule, kolieska položte na vrstvu pečeného bravčového mäsa a rozdeľte predvarené vajcia natvrdo na žĺtky a bielky.
- Žĺtky rozotrite vidličkou a zmiešajte ich s lyžicou majonézy. Hmotu potom rozotrite na vrstvu cibule – vytvoríte tak na prvom snehovom šaláte lahodnú čiapku. Na tú
- potom postrúhajte aj syr (najemno). Nastrúhaný syr potrite poslednou vrstvou majonézy, ktorú rozotrite aj do strán celého šalátu.
- Teraz nastrúhajte nahrubo bielky a obaľte nimi celý šalát. Ten nakoniec ešte ozdobte tmavými sezamovými semienkami a môžete ho rovno podávať!
Video recept:
Reklamy
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež: