Žirafia torta z kyslej smotany, čokolády a voňavej vanilky! Rýchlo si ju zamilujete!

Vtipný názov tohto receptu mohol niekoho vystrašiť, ale nebojte sa, toto nie je torta zo žirafy! Iba vyzerá, ako toto zviera a kombinuje tak zaujímavý vzhľad so svojou vynikajúcou a jemnou chuťou.

Skutočne originálne!

Kombinácia tvarohu a kyslej smotany je osvedčená a torta v sebe spája čokoládovú a vanilkovou chuť. Vďaka vzhľadu žirafy si ho určite obľúbia najmä deti a budete ju pripravovať často.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 350 g cukru
  • 300 g kyslej smotany
  • 200 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g masla
  • 3 vajcia
  • 2,5 hrnčeka múky
  • vanilkový cukor
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice škrobu
  • 1 lyžička soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Roztavte maslo, zmiešajte ho s polovicou cukru a pridajte jedno vajce, múku, sódu, kakao a premiešajte cesto. Nechajte ho 20 minút odpočívať v chladničke.
  • Zmiešajte kyslú smotanu s tvarohom, cukrom, vanilkovým cukrom, dvoma vajcami a škrobom. Vyberte chladené cesto, rozdeľte ho na 2 nerovnomerné časti, vložte väčšiu časť do formy. Do stredu nalejte smotanovou zmes. Z hnedého cesta vytvorte guličky a rozmiestnite ich do bieleho cesta, aby ste vytvorili vzor. Pečte pri 180 stupňoch po dobu 50-60 minút a môžete podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: goodcookbook.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.