Medovník s lahodnou jemnou chuťou, ktorý sa rozplýva v ústach – lepší ako ten kupovaný!

Medovník patrí k veľmi obľúbeným dezertom. Medovník vždy aj popri tých najlákavejších zákuskoch obstojí. Máloktorá žena si ho ale rada pripraví aj doma, pre svoju rodinu. Dôvod je prostý. Zložitá príprava…

Pripraviť veľa zlepovaných plátov vyzerá ako nadľudský výkon. Skúste preto určite náš recept a zmeňte názor.

Uvidíte, že medovník, ktorý Vám predstavíme my, je úplne iný. Totálne bez práce. Pustite sa do neho ešte dnes.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 250 g cukru
  • 500-550 g múky
  • 50 g masla
  • 1 lyžička sódy

KRÉM

  • 500 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 150 – 200 g cukru
  • 100 g masla
  • 1 vrecúško vanilkového cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zmiešajte v panvici vajcia, cukor, maslo, tekutý med. Umiestnite panvicu na mierny plameň a miešajte do úplného rozpustenia surovín. Keď sa cukor rozpustí, pridajte sódu. Hmota začne peniť a zväčšuje svoj objem dvakrát. Zmes miešajte po dobu ďalších 30 sekúnd a potom sa odstavte.

  • Začnite miešať s preosiatou múkou. Až hmota úplne vychladne, vymiesiť rukami. Malo by byť mäkké. Cesto rozdeľte na osem kusov. Vytvarujte do guličiek, zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky. Teraz pripravte krém.
  • V malej panve zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor, vajce a rozšľahajte šľahačom do hladkej zmesi. Postupne pridávajte mlieko a miešajte hmotu do hladka.

  • Dajte panvicu na mierny oheň. Mliečnu hmotu miešajte nepretržite, aby sa zabránilo tvorbe hrudiek. Akonáhle puding zhustne a začne variť, odstavte . Do horúcej pudingové hmoty pridajte mäkké maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Zakryte krém fóliou a ochlaďte na izbovú teplotu.
  • Vyberte z chladničky jednu guľu cesta. Vyvaľkajte kruh na pomúčenej doske a preneste na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme na 180 stupňov, 3-4 minúty, alebo do zlatohneda. Takto budete pokračovať so všetkými plátmi. Ihneď po upečení orezaním upravte a dajte plát do tortovej formy. Odrezky rozdrvte mixérom. Teraz už len tortu naskládajte.

  • Plát, krém, plát, krém, plát, krém. Krém potrite aj dookola. Navrch nasypte omrvinky, ktoré ste rozdrvili mixérom. Tortu uložte do chladničky na niekoľko hodín.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: starsbeat.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.