Zebra koláč z kyslej smotany s najrýchlejšou prípravou!

Ak patríte medzi fanúšikov ľahkej stravy, určite máte veľa obľúbených dezertov, ktoré sa pripravujú z kyslej smotany, alebo tvarohu. Práve kyslá smotana je jednou z hlavných prísad tohto receptu.

Keďže jeme tiež očami a v rôznych kulinárskych show sa dbá na prezentáciu podávaného pokrmu, iste chcete hosťom ponúknuť dobre vyzerajúci dezert. 

Tento zákusok je však krásny na pohľad aj sám o sebe.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 250 gramov pšeničnej múky
  • 3 vajcia
  • 200 g kyslej smotany
  • 100 gramov masla
  • 200 gramov cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 čajová lyžička sódy
  • vanilín
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zmiešajte vajcia s cukrom. Pridajte kyslú smotanu a roztavenej maslo. Všetko dobre premiešajte.
  • Pridajte preosiatu múku, vanilín a sódu. Opäť dobre premiešajte.
  • Cesto rozdeľte na dve časti a do jednej z nich pridajte kakao. Dôkladne premiešajte.
  • Pripravte si formu na pečenie vyloženú papierom na pečenie. Vlejte dve lyžice svetlého cesta do stredu formy, okolo nich dve lyžice kakaového cesta a pokračujte až ku kraju formy. Potom pomocou špachtle vytvorte pruhy od okraja do stredu.
  • Predhrejte rúru na 170 stupňov a pečte zákusok 45 minút. Pripravený koláč ponechajte vo forme až do úplného vychladnutia, potom ho vyberte a môžete podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ideireceptov.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.