Z obchodu už sladké pečivo nekupujem, toto je oveľa lepšie: Týchto slimáčikov si deti zamilovali!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o sladkom pečive, ktoré si naše deti okamžite zamilovali.

S príchodom nového školského roku prišli aj nové chute a po prvej skúške receptu si deti pýtajú zas 🙂

Pripravte si aj vy túto dobrotu pre seba alebo pre svojich najbližších a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy
Na túto šmakotinu budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
  • 150 ml vody alebo mlieka
  • 21 g droždia
  • 2 vajcia
  • 80 g cukru
  • štipka soli
  • vanilkový cukor
  • 60 g masla
  • 470 g hladkej múky

Na náplň budeme potrebovať:

  • lesné ovocie alebo jahody/ môžu byť aj mrazené
  • 30 g škrobu
  • 100 g cukru
  • 40 ml vody
Na krém budeme potrebovať:
  • 150 g tvarohu alebo kyslej smotany
  • 40 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • vanilkový cukor
Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si teplé mlieko zmiešajte s droždím, pridajte vanilkový cukor a dobre premiešajte. Pridajte vajcia, soľ, cukor a mäkké maslo a opäť premiešajte.
  2. Po častiach nasypte preosiatu múku a vypracujte hladké cesto. Je možné, že budete potrebovať viac alebo menej múky, skrátka pridajte toľko, koľko bude treba. Hlavné je dobre cesto prepracovať, pretože musí byť skutočne hladké.
    Cesto prikryte potravinárskou fóliou a nechajte asi 1 hodinu na teplom mieste.
  3. Kúsky ovocia si zmiešajte s cukrom, dajte do hrnca a priveďte do varu. Škrob zmiešajte so studenou vodou a nalejte ho do bobúľ. Premiešajte a potom asi minútu varte. Nakoniec nechajte vychladnúť.
  4. Na krém si zmiešajte všetky potrebné ingrediencie a vyšľahajte do hladka. Stôl si posypte múkou, vyložte naň cesto a vyvaľkajte ho do obdĺžnikového tvaru.
  5. Na cesto teraz rozložte rozvar z ovocia a potom z cesta zrolujte roládu a nakrájajte na rovnako veľké bochníčky. Preneste ich na plech vyložený papierom na pečenie, prikryte a nechajte asi 20 minút ešte kysnúť.
  6. Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 20 minút.

Máme hotovo!

Mňam!

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: souspark.ru

Vyskúšajte tiež:

Staroslovenský džem podľa mojej babičky: Celá rodina by sme ho dokázali jesť aj na kilá!
Toto je manželov obľúbený koláčik: Stačí len zmiešať všetky ingrediencie a hotovo!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.