Staroslovenský džem podľa mojej babičky: Celá rodina by sme ho dokázali jesť aj na kilá!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na domáci džem, ktorý si určite zamilujete.

Nás už ani nenapadne si ho kúpiť v obchode s týmto domácim sa totiž nemôže porovnávať!

Pripravte si ho aj vy a uvidíte, že si ho zamilujete!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Reklamy
  • 2 kg jabĺk
  • 1 kg cukru
  • 100 ml vody

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si pripravíme jablká. Umyjeme ich a nahnité časti vykrojíme ostrým nožom. Lúpať ich nemusíte, iba odstráňte jadrá.
  2. Na 1 kg takto pripravených jabĺk pridávame cca 500 g cukru.
  3. Jablká dajte do hrnca a zalejte 100 ml vody. Jablká uvarte domäkka.
  4. Teraz jablká rozmixujte ponorným mixérom na kašu. Možno ich tiež prepasírovať.
  5. Jablčné pyré nalejte do hrnca, pridajte cukor a zahrievajte. Zmes by sa mala variť asi po dobu 2 hodín. Je potrebné ju pravidelne miešať, aby sa nepripálila.

Poznámka:

  • Jablčné pyré bude meniť farbu a tiež konzistenciu, pretože bude hustnúť.
  • Akonáhle je džem hotový, nalejete ho do umytých a sterilných zaváracích pohárov a uzavrite. Ďalej už džem nesterilizujete, pretože ochranu proti mikroorganizmom má na starosti cukor.
Video recept:

Mňam!

Máme hotovo..

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

zdroj: youtube/ Natasha Parkhomenko

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.