Z babičkinho receptára: Veľkonočný nepečený kokosník s vanilkovým krémom

Prichádza nám jar, a to priamo nabáda k posedeniu na terase s kávou a kúskom dobrého zákusku. Ak však nemáte čas na pečenie , alebo si v kuchyni toľko neveríte, možno si netrúfate na zložitejšie dezerty.

Dobrá správa je, že môžete pripraviť vynikajúci plnohodnotný zákusok , ktorý nie je treba piecť! Vychutnajte si tento jednoduchý, ale božsky dobrý sušienkový kokosník  s lahodnou vrstvou vanilkového krému a polevou.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

zloženie cesta

  • 850 g hladkých sušienok
  • 5 lyžíc kokosových vločiek
  • 6-7 lyžíc čokoládové smotany
  • 100 g masla
  • 150 ml sladkej smotany

zloženie krému

  • 3 balíčky vanilkového pudingu
  • 7 lyžíc vanilkového cukru
  • 1,2 l kondenzovaného mlieka
  • balenie vanilkovej esencie

Zloženie pre polevu

  • 300 g čokolády
  • 200 ml smotany

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Sušienky rozdrvte mixérom a zmiešajte ich s kokosom. Zmiešajte čokoládovú smotanu s maslom a klasickou smotanou, potom zmiešajte so sušienkami do zmesi. Cesto vložte do misky vyloženej papierom na pečenie a dobre ho uhlaďte, nechajte cesto odpočívať v chladničke.
  • Pripravte puding v mlieku s vanilkovým cukrom podľa návodu na obale a po vychladení vmiešajte vanilkovú esenciu. Naneste krém na cesto. Rozpustite čokoládu v parnom kúpeli a vmiešajte smotanu. Touto zmesou polejte celú tortu a pred podávaním ho nechajte 2-3 hodiny v chladničke, aby stuhol.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: kiloretete.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.