Veľkonočné čokoládové fantastické bonbóny: Príprava je jednoduchá, no chuť neopísateľná

Prichádzajú jarné dni a večery a tak máme niekedy chuť schovať sa do tieňa a vziať si niečo sladkého pod zub. Redakcia si pre vás pripravila návod, ako si vyrobiť vlastné čokoládové bonbóny  z sušeného mlieka a kakaa, ktoré budú vyzerať ako z obchodu.

Ingrediencie možno spočítať na jednej ruke a aj samotná príprava je neskutočne jednoduchá.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

250g sušeného mlieka
300-350g cukru
100g masla
100ml vody
2-3 polievkové lyžice kakaového prášku
Štipka kardamonu

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Do vody pridajte cukor, nie je nutné dlhé varenie, stačí, ak ho na ohni necháte po dobu 5 minút. Vytvorí sa niečo ako sirup.
  • Pridajte maslo do horúceho sirupu a starostlivo premiešajte.
  • Medzitým v miske zmiešajte kakaový prášok so sušeným mliekom.
  • Sirup vlejte do misky, dobre premiešajte, pridajte kardamon, poprípade iné aromatické prísady ako napríklad vanilka či škorica, opäť všetko premiešajte, a napokon vzniknutú hmotu vložte do chladničky na 30-40 minút.
  • Vytiahnite hmotu z chladničky a začnite z nej formovať guličky, alebo akýkoľvek tvar, aký chcete dosiahnuť. Nakoniec guličky vyvaľkajte v kakau.
  • Ak chcete, guličky môžete vyvaľkať v orechoch či kokose, to je už na vás a na vašej chuti.
  • Guličky vložte na tanier alebo do nejakej nádobky a vložte do chladničky. Tam ich môžete skladovať až po dobu 5 dní a stále budú chutné.
  • Ako ste mohli vidieť, takéto domáce sladkosti, ktoré sú vyrobené zo sušeného mlieka, sa pripravujú veľmi ľahko a navyše viete, že sú vyrobené z kvalitných surovín – žiadna zbytočná chémia.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: takprosto.cc

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.