Výborná maškrta z tvarohu a jemného cesta: Nikdy ho doma nie je dosť!

Môžete milovať tvarohové koláče, môžete milovať aj všetky možné druhy cheesecake, ale tento jeden špeciálny si absolútne zamilujete.

Je iný, zvláštny a absolútne výnimočný. 

Neuveriteľne nadýchaný a jemný. A dokonca má aj inú formu.

Reklamy

Pečie sa v malom plechu a nie v tortovej forme.

Raz ho vyskúšate a iný cheesecake už robiť nebudete.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg jemného tvarohu
  • 1 vajce
  • 8 bielkov
  • 8 žĺtkov
  • 230 g masla
  • 380 g práškového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 3 lyžičky škrobu
  • 100 g hrozienok
  • 250 g polohrubej múky
  • štipku soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  • 130 g zmäknutého masla vymiešame s približne 130 g práškového cukru. Pridáme jedno celé vajce a balíček vanilkového cukru a všetko premiešame. Nakoniec pridáme múku a vypracujeme cesto. Hotové cesto uložíme do misky, zakryjeme a dáme do chladničky odpočívať na jednu hodinu.
  • Po uplynutí jednej hodiny oddelíme polovicu cesta, ktoré rukami vyložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a dobre ho popicháme vidličkou. Opäť odložíme do chladničky.
  • Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Zmiešame jemný tvaroh, pridáme zvyšné zmäknuté maslo a zvyšný práškový cukor. Miešame na nízkych otáčkach ručným mixérom a po jednom pridávame žĺtky. Keď máme všetky žĺtky v tvarohovej zmesi zvýšime otáčky a vymiešame peknú tvarohovú zmes.
  • V inej miske si rozšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme ešte trochu práškového cukru a šľaháme do hustej peny. Potom už len lyžicou primiešame hrozienka a prisypeme škrob.
  • Do tvarohovej zmesi pomaličky primiešame bielkovou zmes a všetko ešte raz dobre zmiešame, tentoraz už len vareškou.
  • Z chladničky si vytiahneme plech aj zvyšné cesto. Tvarohovú zmes vylejeme na cesto popichaniu vidličkou a zo zvyšného cesta vyvaľkáme alebo vyformujeme pásky, ktorými pokryjeme vrch koláča. Môžeme ho pokryť ako mriežovník, alebo do tvaru kociek.
  • Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 50-60 minút. Chceesecake je hotový vtedy, ak je zlatisté nielen cesto, ale aj tvaroh na vrchu. Či je cheesecake správne upečený zistíme tak, že ak s plechom trochu pretrepeme, tvaroh sa trasie ako huspenina. Po upečení rúru vypneme a necháme koláče pri pootvorených dvierkach ešte asi 15-20 minút.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarka.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.