U nás doma moc obľúbená krémová maškrta s orieškami: Na ňu sa skutočne nechytajú ani dobroty z miestnej cukrárne!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na jemnú roládku, ktorú si určite zamilujete.

My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ju pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Reklamy
  • vaječný žĺtok – 2 ks
  • mlieko – 140 ml
  • cukor – 110 g
  • maslo – 200 g
  • štipka soli
  • vanilkový cukor alebo vanilková esencia – 1 čajová lyžička
  • kakaový prášok – 1 polievková lyžica
  • rum – 1 polievková lyžica
  • vaječný bielok – 3 ks
  • práškový cukor – 220 g
  • lieskové oriešky – 100 g
  • jablkový ocot – 3 ml
Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V stredne veľkom hrnci zmiešajte cukor spoločne s vaječnými žĺtkami. Pridajte štipku soli a tiež vanilín alebo vanilkový cukor . Celú zmes poriadne premiešajte alebo premixujte pomocou mixéra a potom prilejte mlieko izbovej teploty. Opäť miešajte.
  2. Nakoniec celú zmes za stáleho miešania priveďte do varu a potom hrniec odoberte zo sporáka. Celú vzniknutú hmotu prelejte do misky zodpovedajúcej veľkosti a prikryte potravinárskou fóliou . Na záver misku umiestnite do chladu, kde nechajte niekoľko hodín chladnúť a naberať tú správnu pevnú konzistenciu.
  3. Medzitým sa tak vrhnite na prípravu korpusu. Na ten budete potrebovať pre zmenu vaječné bielky, ktoré si v stredne veľkej mise vyšľaháte so štipkou soli, kým nevznikne hustá bielková pena . Potom za stáleho šľahania pridávajte po lyžiciach práškový cukor a tiež jablkový ocot. Ten však možno nahradiť napríklad citrónovou šťavou.
  4. Keď máte cesto hotové, vezmite si väčší plech, ktorý vyložte papierom na pečenie. Na ten potom rovnomerne naneste vzniknuté cesto a potom pridajte nasekané a opečené oriešky .
  5. Celý plech potom vložte do rúry predhriatej na 165 stupňov, kde pečte asi 20-25 minút. Nakoniec plech iba vyberte z rúry a nechajte korpus vychladnúť.
  6. Medzitým sa môžete vrátiť ku krému. Vyšľahajte si zmäknuté maslo, ktoré potom postupne pridávajte do vychladnutého krému. Ten potom zalejte rumom , pridajte kakao a ušľahajte do jednoliatej lahodnej peny. Tú potom rovnomerne naneste na hotový korpus a celý ho zrolujte do úhľadnej ruličky. Ozdobte ju zvyškom krému a na niekoľko hodín uložte do chladničky.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Ľahký a prudko-návykový šalát z čínskej kapusty, ktorý sme si doma zamilovali!

Cukrárske jablkové rezy: Obľúbený zákusok s výbornou chuťou a bleskovou prípravou, ktorý nikdy nesklamal…

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.