Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 2 vajcia
- štipka soli
- 50 g práškového cukru
- 80 ml masla
- 280 g hladkej múky
- 10 g prášku do pečiva
- 500 g čučoriedok
- 60 g kukuričného škrobu
- 115 g cukru
- 100 ml vody
- 500 g gréckeho jogurtu
- čajová lyžička vanilky
Takto budeme v recepte postupovať:
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame so štipkou soli, práškovým cukrom a maslom. Celú zmes dôkladne premiešame. Následne do zmesi pridáme múku preosiatu cez sito a prášok do pečiva. Postupným hnetením nám vznikne nelepivé a elastické cesto.
- Z celkového množstva cesta si oddelíme zhruba jednu jeho tretinu. Zvyšok umiestnime na okrúhly plech s papierom na pečenie. V hrnci si zmiešame čučoriedky, cukor a kukuričný škrob. Túto zmes necháme prehriať, postupne do nej dolievame vodu a varíme do zhustnutia. Akonáhle má zmes konzistenciu marmelády, umiestnime ju na pripravený plech s cestom. Zvyšné cesto umiestnime do mrazničky.
- Na prípravu krému si v miske zmiešame jogurt, kukuričný škrob a vanilku. Z bielkov, ktoré nám zostali hneď na začiatku receptu, si ušľaháme hladký sneh, do ktorého postupne vmiešame cukor a štipku soli. Obe zmesi opatrne zmiešame a následne umiestnime na pripravenú tortu. Na vrstvu krému ešte postrúhame zmrznutú časť cesta. Takto pripravenú tortu pečieme v rúre po dobu 45 minút na 180 stupňov.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Reklamy
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Vyskúšajte tiež:
Je doslova prudko-návykový: Výborný cestovinový šalát, ktorý sme si u nás doma všetci obľúbili!