Babičkin odskúšaný moc chutný koláč: Vždy sa naň veľmi tešíme a zje sa vždy okamžite!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 50 g práškového cukru
  • 80 ml masla
  • 280 g hladkej múky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 500 g čučoriedok
  • 60 g kukuričného škrobu
  • 115 g cukru
  • 100 ml vody
  • 500 g gréckeho jogurtu
  • čajová lyžička vanilky

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame so štipkou soli, práškovým cukrom a maslom. Celú zmes dôkladne premiešame. Následne do zmesi pridáme múku preosiatu cez sito a prášok do pečiva. Postupným hnetením nám vznikne nelepivé a elastické cesto.
  2. Z celkového množstva cesta si oddelíme zhruba jednu jeho tretinu. Zvyšok umiestnime na okrúhly plech s papierom na pečenie. V hrnci si zmiešame čučoriedky, cukor a kukuričný škrob. Túto zmes necháme prehriať, postupne do nej dolievame vodu a varíme do zhustnutia. Akonáhle má zmes konzistenciu marmelády, umiestnime ju na pripravený plech s cestom. Zvyšné cesto umiestnime do mrazničky.
  3. Na prípravu krému si v miske zmiešame jogurt, kukuričný škrob a vanilku. Z bielkov, ktoré nám zostali hneď na začiatku receptu, si ušľaháme hladký sneh, do ktorého postupne vmiešame cukor a štipku soli. Obe zmesi opatrne zmiešame a následne umiestnime na pripravenú tortu. Na vrstvu krému ešte postrúhame zmrznutú časť cesta. Takto pripravenú tortu pečieme v rúre po dobu 45 minút na 180 stupňov.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Reklamy

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Vyskúšajte tiež:

Je doslova prudko-návykový: Výborný cestovinový šalát, ktorý sme si u nás doma všetci obľúbili!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.