Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na jemnú roládku, ktorú si určite zamilujete.
My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ju pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Reklamy
- vaječný žĺtok – 2 ks
- mlieko – 140 ml
- cukor – 110 g
- maslo – 200 g
- štipka soli
- vanilkový cukor alebo vanilková esencia – 1 čajová lyžička
- kakaový prášok – 1 polievková lyžica
- rum – 1 polievková lyžica
- vaječný bielok – 3 ks
- práškový cukor – 220 g
- lieskové oriešky – 100 g
- jablkový ocot – 3 ml
Takto budeme v recepte postupovať:
- V stredne veľkom hrnci zmiešajte cukor spoločne s vaječnými žĺtkami. Pridajte štipku soli a tiež vanilín alebo vanilkový cukor . Celú zmes poriadne premiešajte alebo premixujte pomocou mixéra a potom prilejte mlieko izbovej teploty. Opäť miešajte.
- Nakoniec celú zmes za stáleho miešania priveďte do varu a potom hrniec odoberte zo sporáka. Celú vzniknutú hmotu prelejte do misky zodpovedajúcej veľkosti a prikryte potravinárskou fóliou . Na záver misku umiestnite do chladu, kde nechajte niekoľko hodín chladnúť a naberať tú správnu pevnú konzistenciu.
- Medzitým sa tak vrhnite na prípravu korpusu. Na ten budete potrebovať pre zmenu vaječné bielky, ktoré si v stredne veľkej mise vyšľaháte so štipkou soli, kým nevznikne hustá bielková pena . Potom za stáleho šľahania pridávajte po lyžiciach práškový cukor a tiež jablkový ocot. Ten však možno nahradiť napríklad citrónovou šťavou.
- Keď máte cesto hotové, vezmite si väčší plech, ktorý vyložte papierom na pečenie. Na ten potom rovnomerne naneste vzniknuté cesto a potom pridajte nasekané a opečené oriešky .
- Celý plech potom vložte do rúry predhriatej na 165 stupňov, kde pečte asi 20-25 minút. Nakoniec plech iba vyberte z rúry a nechajte korpus vychladnúť.
- Medzitým sa môžete vrátiť ku krému. Vyšľahajte si zmäknuté maslo, ktoré potom postupne pridávajte do vychladnutého krému. Ten potom zalejte rumom , pridajte kakao a ušľahajte do jednoliatej lahodnej peny. Tú potom rovnomerne naneste na hotový korpus a celý ho zrolujte do úhľadnej ruličky. Ozdobte ju zvyškom krému a na niekoľko hodín uložte do chladničky.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Ľahký a prudko-návykový šalát z čínskej kapusty, ktorý sme si doma zamilovali!
Cukrárske jablkové rezy: Obľúbený zákusok s výbornou chuťou a bleskovou prípravou, ktorý nikdy nesklamal…