Toto jedlo nemá konkurenciu! Budete ho milovať Vy aj Vaša rodina. Pritom nie je nijako zložité ani na ingrediencie, ani na prípravu. Vyjde na pár korún a zároveň sa s ním môžete predviesť aj na sviatočný deň

Zdieľať na Facebooku

Máte svoje najobľúbenejšie jedlo? Ak nie, toto by mohol byť váš kandidát na víťaza. Mäsové gule patria medzi tradične veľmi populárne jedla. Je tam veľa mäsa aj korenia, skvele chutia, ľahko sa konzumujú, tak prečo ich nemilovať?

Reklamy

A to isté platí aj pre mäsové gule, ktoré sa pečú dohromady so zemiakovými kroketami. Oboje je mäkké, šťavnaté a výborne chutí. Hodí sa ako obyčajné jedlo, ktoré vám dodá dosť energie počas náročného dňa, aj ako slávnostný obed pre priateľov alebo rodinu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • stredné cibule
  • strúhanka, soľ a korenie

Na zemiakové krokety:

  • 400 g mačkaných zemiakov
  • 1 lyžicu masla
  • 1 vajce
  • 100 g tvrdého syra
  • cesnak, soľ, korenie, olej, tymian

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Najprv si nadrobno nakrájajte cibuľu. Mala by byť naozaj jemne nasekaná, takže ak si netrúfate nožom, môžete využiť aj elektrický robot. Zmiešajte ju s mletým mäsom, pridajte vajce a trochu strúhanky na zahustenie. Dochuťte soľou a korením, prípadne pridajte ďalšie korenie podľa vašej chuti a preferencií.
  • Teraz uváľajte mäsové guľky. Klasická veľkosť je asi ako golfová loptička, ale môžete mať aj väčšie či menšie. Počítajte s tým, že čím väčšie gule budú, tým dlhšie bude trvať, kým sa riadne prepečú.
  • Teraz je čas na zemiakové krokety. Do roztlačených zemiakov pridajte maslo, soľ, korenie a vajce. Všetko riadne rozmiešajte. Syr nastrúhajte na strúhadle a vmiešajte ho do zemiakovej zmesi. Utvorte zemiakové guľky. Mali by byť rovnako veľké ako mäsové gule. Každú guličku starostlivo potrite olejom a uložte ich jeden vedľa druhej do zapekacej misky. Na povrch poházejte očistené strúčiky cesnaku a tymián.
  • Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov po dobu približne 40 minút. Už počas pečenia vás bude lákať neodolateľná vôňa. Guličky aj krokety by mali mať peknú zlatistú farbu.

Tip ku servírovaniu

Guličky servírujeme spoločne so šalátom, ktorý jedlu dodá nový rozmer. Hodí sa prakticky akýkoľvek, aký vám chutí. Staviť môžete na obľúbený coleslaw alebo obyčajný hlávkový šalát zaliaty zálievkou. Pridať môžete aj chrumkavé uhorky alebo nejaký dresing. Aj obyčajný kečup alebo tatárska omáčka urobí svoje.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: prosvet.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.