Tie najlepšie orechové mini-rožteky pripravené za 15 minút!

Zamilujete si ich pre ich vláčnosť, nadýchanosť a fantastickú chuť. Príprava týchto orechových a vypečených rožtekov je nenáročná a veľmi jednoduchá. Žiadny kvások v teple ani nič iné, s čím sa stretávate u kysnutého cesta, Vás nečaká.

Báječne sa hodí k spoločným raňajkám alebo ako pohostenie pre návštevu. S čajom, alebo kávou chutia božsky.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 200 g masla
  • 650 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky cukru
  • 10 g sušeného droždia

NÁPLŇ

  • 250 g mletých orechov
  • 120 g práškového cukru
  • štipka škorice
  • trochu mlieka

Takto budeme postupovať:

  1. Múku preosejeme do misy, aby sa nám krásne prevzdušnila. Pečivu to dodá nadýchanosť.
  2. Sušené droždie nasypte do múky a premiešajte. Do múky a droždia pridajte na kúsky nakrájané maslo. Rukami spracujte cesto na akúsi posýpku
  3. Rozšľahajte vajcia s cukrom. Nalejte zmes do rozpracovaného cesta a ďalej spracujte
  4. Hotové cesto nechajte 10-15 minút odpočinúť.
  5. Medzitým si zmiešame všetky suroviny na náplň a poriadne vymiešame.
  6. Z cesta vyvaľkáme väčšie kruhy a doprostred dáme plnku. Zabalíme do tvaru rohlíčka.
  7. Plech si vyložíme papierom na pečenie a naň naukladáme rožteky.
  8. Pečieme pri 180 stupňoch po dobu 15-20 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

Zdieľajte recept na orechové mini-rožteky aj s priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

zdroj: ketkes.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.