Jahody sa právom radia medzi tie najobľúbenejšie druhy ovocia. Blíži sa tiež ich sezóna, a preto je dobrým nápadom pripravovať dezerty a zákusky práve s týmto sezónnym ovocím. Tu je jeden recept.
Tento vynikajúci jahodový dezert je zároveň veľmi nadýchaný a osviežujúci. Je teda ideálny pre teplé letné dni. Ak si recept obľúbite, môžete si pripraviť variant s iným ovocím, napríklad z vlastnej záhradky.
Budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Reklamy
zloženie cesta
- 6 vajec
- 6 lyžíc múky
- 6 lyžíc cukru
- 1 lyžička prášku na pečenie
zloženie krému
- 25 g želatíny
- 50 ml vody
- 500 ml smotany
- 50 g cukru
- vanilka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 4 lyžice cukru
- 350 ml mlieka
- 500 g jahôd
- 1 balenie červenej želatíny
Takto budeme postupovať:
- Vyšľahajte penu z bielkov. Zmiešajte žĺtky s cukrom a bielkovou penou. Potom pridajte múku a prášok do pečiva. Formu s priemerom 26 cm vyložte papierom na pečenie a vlejte cesto. Pečte na 180 stupňov 25 minút.
- Po upečení odrežte hornú časť cesta. Želatínu rozpustíme vo vode. Zmiešajte smotanu s cukrom, pridajte želatínu a vanilku. Uvarte puding v mlieku s cukrom podľa návodu a zmiešajte so smotanovou zmesou. Tento krém nalejte na cesto a nechajte stuhnúť 1 hodinu v chladničke. Nakoniec na povrch naskladajte kúsky jahôd a zalejte ich želatínou. Nechajte stuhnúť v chladničke a môžete podávať.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: ketkes.com