Nadýchaná jahodová torta so smotanovým krémom- pripravená za 25 minút!

Jahody sa právom radia medzi tie najobľúbenejšie druhy ovocia. Blíži sa tiež ich sezóna, a preto je dobrým nápadom pripravovať dezerty a zákusky práve s týmto sezónnym ovocím. Tu je jeden recept.

Tento vynikajúci jahodový dezert je zároveň veľmi nadýchaný a osviežujúci. Je teda ideálny pre teplé letné dni. Ak si recept obľúbite, môžete si pripraviť variant s iným ovocím, napríklad z vlastnej záhradky.

Budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Reklamy

zloženie cesta

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc múky
  • 6 lyžíc cukru
  • 1 lyžička prášku na pečenie

zloženie krému

  • 25 g želatíny
  • 50 ml vody
  • 500 ml smotany
  • 50 g cukru
  • vanilka
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 4 lyžice cukru
  • 350 ml mlieka
  • 500 g jahôd
  • 1 balenie červenej želatíny

Takto budeme postupovať:

  1. Vyšľahajte penu z bielkov. Zmiešajte žĺtky s cukrom a bielkovou penou. Potom pridajte múku a prášok do pečiva. Formu s priemerom 26 cm vyložte papierom na pečenie a vlejte cesto. Pečte na 180 stupňov 25 minút.
  2. Po upečení odrežte hornú časť cesta. Želatínu rozpustíme vo vode. Zmiešajte smotanu s cukrom, pridajte želatínu a vanilku. Uvarte puding v mlieku s cukrom podľa návodu a zmiešajte so smotanovou zmesou. Tento krém nalejte na cesto a nechajte stuhnúť 1 hodinu v chladničke. Nakoniec na povrch naskladajte kúsky jahôd a zalejte ich želatínou. Nechajte stuhnúť v chladničke a môžete podávať.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.