Tento sýr s kôprom a jednoduchou prípravou letí u Nás ako na bežiacom páse: Obľúbený domáci smotanový syr

Potraviny v bio kvalite preferuje čoraz viac ľudí a čím ďalej tým viac nás zaujíma aj kvalita potravín, nie len množstvo. Mnoho spotrebiteľov je teraz ochotných si priplatiť za lepšiu kvalitu potravín, alebo bio produkciu.

Čo keď to ale nie je nutné? Napríklad syr si môžete pripraviť v pohodlí domova a nie je to ani veľmi finančne náročné. Vyskúšajte tento recept a dochuťte si svoj syr podľa chutí a preferencií, uvidíte ten rozdiel.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1 l mlieka
  • 200 g kyslej smotany 20%
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica kôpru

Takto budeme v recepte postupovať:

Kôpor dôkladne opláchnite, oddeľte od vetvičiek a jemne nasekajte. Vezmite vhodnú miešacu nádobu a šľahač alebo mixér. Pridajte vajcia, zalejte ich kyslou smotanou. Pomocou šľahača alebo mixéru vytvorte jednotnú hmotu. Priveďte mlieko do varu, pridajte soľ. Nalejte smotanovou zmes do mlieka. Znovu priveďte do varu a varte na veľmi slabom ohni po dobu 5 minút. Zmes sa začne zrážať. Odstavte „zrazené“ mlieko z ohňa. Nechajte 5-7 minút stáť a vychladnúť. Pridajte kôpor a premiešajte. Nechajte 10 minút stáť. Preceďte zmes cez gázu a syr vložte do vhodnej nádoby, nechajte ho vychladnúť a uchovávajte ho v chladničke.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: goodcookbook.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.