Babičkine klasické domáce slimáky s jemnou tvarohovou chuťou! Recept na nezaplatenie :Pečte do zhnednutia!

Slimáky sú typickým receptom našich babičiek. Túto tradičnú slovenskú sladkosť si však každý z nás milerád dá a na naozaj dobrých slimákoch sa dá vždy dobre pochutnať, nehľadiac na náplň.

Práve náplne sa môžu líšiť od lekváru, maku až po špeciality, ako sú hrušková či tekvicová marmeláda.

Vyskúšajte tento recept na tradičné slimáky s tvarohovou plnkou, alebo s kyslou smotanou.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 350 g múky
  • 3 g suchých kvasníc
  • 100 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 50 g masla alebo rastlinného oleja
  • 70 g kyslej smotany
  • 3,5 g soli

zloženie náplne

  • 500 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 100 g cukru
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 lyžica cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Nasypte suché kvasnice do teplého mlieka, pridajte pol lyžičky cukru, 2-3 čajové lyžičky múky. Všetko zmiešajte až do homogénneho cesta a nechajte 30-40 minút, kým sa neobjaví pena.
  2. Preosejte múku, pridajte soľ, cukor a všetko rozmiešajte tak, aby všetky suché zložky rovnomerne premiešali. Pridajte zmäkčený margarín, kyslú smotanu do zmesi múky a dobre premiešajte. Vlejte kvasnice a prepracujte cesto.
  3. Cesto zakryte a nechajte ho 10-15 minút stáť. Opäť prepracujte a potom nechajte cesto kysnúť. Pokiaľ máte dostatok času, môžete ho nechať kysnúť aj dvakrát. Cesto rozvaľkajte a na polovicu navrstvite zmiešaný tvaroh s vajcom a cukrom, prekryte druhou polovicou cesta a vložte do plechu.
  4. Nakrájajte jednotlivé buchty a potom pečte pri 180-200 stupňoch do zhnednutia. Buchty podávajte posypané cukrom a prípadne s náplňou z kyslej smotany.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: liveinternet.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.