Tak tieto domáce utopence si musíte pripraviť! Bez čakania ich môžete jesť okamžite!

Tak tento recept na utopence je rozhodne ten najlepší, aký som kedy videla. Nielenže sa jedná o tradičné dokonalé a lahodné utopence, na aké ste zvyknutí od babičky, či od Vášho obľúbeného krčmára na konci Vašej ulice, ale zároveň ich môžete konzumovať hneď bez akéhokoľvek čakania.

Čo viac, ich príprava je veľmi jednoduchá! Nič Vám tak nebráni v tom si ich dnes večer doma rovno pripraviť a potešiť tak naraz všetky maškrtné jazýčky, ktoré máte doma.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1,2 kg špekáčikov – kúpte kvalitné mäsové špekáčiky, nie tie napustené vodou – voľba kvalitnej údeniny je pri takomto recepte základ!
  • 500 g cibule
  • feferónku

Na nálev budete ďalej potrebovať:

  • 0,4 l octu
  • 0,6 l vody
  • 1 PL soli
  • 3 PL cukru
  • 1 PL oleja
  • 3 bobkové listy
  • 5 guličiek nového korenia
  • 1 ČL celého čierneho korenia

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si pripravte špekáčiky, ktoré si dôkladne ošúpte a opatrne pozdĺžne rozkrojte.
  2. Ďalej si olúpte cibuľu, ktorú si potom nakrájajte na kolieska.
  3. Do cca 3 l veľké dózy si na dno vyskladajte vrstvu z cibule a časti korenia, ktoré máte nachystané na prípravu nálevu.
  4. Na dno tiež nezabudnite dať kúsok feferónky (podľa Vašej chuti) a potom vrstvu špekáčikov.
  5. Takto postup opakujte, než zaplníte celú dózu.
  6. Vrstvy dôkladne striedajte, nech sú potom utopence čo najviac chutné.
  7. Následne si pripravte nálev zmiešaním všetkých potrebných surovín s vodou.
  8. Zmes potom priveďte k varu.
  9. Výslednú zmesou zalejte pripravené utopence.
  10. Akonáhle utopence vychladnú, môžete ich podávať

Garantujeme Vám, že utopence budú chutiť, ako by ste ich nechali odležať minimálne po dobu 7 dní!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: prosvet.cz

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.