Milujete zákusok menom veterník? Už pre neho nechoďte do cukrárne, ale upečte si ho doma. A to v zaujímavej verzii. Presvedčte sa, že veterníky z lístkového cesta klasický recept strčí do vrecka. Chuťou aj jednoduchosťou!

Veterník je jeden z klasických a tiež populárnych zákuskov. Mnoho ľudí neváha a dôjde si na neho do cukrárne. Veľmi často sa tiež stáva samozrejmosťou pri rôznych oslavách, kde ako skvelý dezert nesmie chýbať. Pokiaľ ho nechcete kupovať, skúste si ho upiecť. 

Klasický recept je ale pomerne zložitý a tak vám odporučíme alternatívu, sú to veterníky z lístkového cesta, ktoré vás zaujmú hneď niekoľkými prednosťami. Sú vynikajúce a nikdy už nebudete chcieť iné. Tiež zaujmú pomerne jednoduchou prípravou, o čom sa môžete za chvíľu tiež presvedčiť.

Hovorí sa im falošné veterníky. Za vyskúšanie ale určite stojí

Niekedy sa veterníky z lístkového cesta nazývajú ako falošné veterníky. Tohto názvu sa ale vôbec nebojte. Vznikol preto, že sa na nich používa iný druh cesta. Pokiaľ ide o chuť, tak sú skutočne famózne a hlavne zaujmú tiež rýchlosťou prípravy. Aby sa podarila, je nevyhnutné dať dohromady správne suroviny. O aké ide konkrétne?

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 smotanu na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • Cukor kryštál do krému
  • Cukor múčka na posypanie
Ideme na to. Vďaka niekoľkým surovinám je príprava hračka

Základom je cesto. To ste už kúpili hotové, čo celý postup výrazne zjednodušuje. A tak stačí iba jeho vyvaľkanie na plát, ktorý bude mať zhruba 3 milimetre. Z neho následne vykrajujte kolieska. Tie dajte na plech, na ktorým leží papier na pečenie, ktorým eliminujete pripaľovanie. Akonáhle je plech plný koliesok, vložte ho do rúry predhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečte po dobu, kým sa cesto výrazne nezväčší – teda takzvane nevyskočí a kým nebude mať zlatistú farbu.

Keď je hotovo, vyberte cesto z rúry, nechajte ich chvíľu vychladnúť a v čase keď sú ešte teplé ich rozkrojte na polovicu a nechajte klasicky pri izbovej teplote chladnúť. Medzi tým sa môžete pustiť do prípravy krému.

Šľahačkový krém na veterníky zvládnete ľahko

Jedná sa len o kombináciu smotany na šľahanie a cukru. Z toho vyšľaháte šľahačku, ku ktorej môžete pridať tiež stužovač, ktorý vám zaistí to, že vám bude šľahačka držať v požadovanej konzistencii aj hodiny po príprave. Akonáhle máte krém hotový, už svoje falošné veterníky začínate plniť. Krém nanesiete v dostatočnom množstve na spodnú časť a priklopíte vrchnou časťou cesta. Akonáhle máte hotovo, už stačí veterník z lístkového cesta posypať práškovým cukrom, dať na tácku a môžete servírovať. Akonáhle ho prvýkrát ochutnáte, budete si istí, že ste nič lepšie nikdy nejedli. Neveríte? Presvedčte sa sami.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: prosvet.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.