Slaný koláč s tvarohom a bylinkami pripravený behom 20 minút!

Už podľa názvu tohto receptu je zrejmé, že sa jedná o nejaké cudzokrajné jedlo. Osetský koláč je tradičným pokrmom prevažne v ázijských krajinách. Jedná sa o lahodné cesto , ktoré je naplnené rôznymi prísadami.

Z jedného takého koláča sa dokáže dosýta najesť aj početnejšie skupina a príprava je navyše veľmi jednoduchá. Vyskúšajte tento recept a nechajte do vašich domovov vdýchnuť exotickú atmosféru.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy

zloženie cesta

  • 2 polievková lyžica múky
  • 250 ml kefíru
  • 50 g masla
  • 7 g suchého droždia
  • 0,5 lyžice. soľ

zloženie náplne

  • 200 g tvarohu
  • 300 g zelených byliniek (petržlen, kôpor)
  • 100 g kyslej smotany
  • 50 g masla

Takto budeme postupovať:

  • Najprv pripravte cesto. Rozmiešajte droždie v pol šálky kefíru. Zmiešajte múku a soľ sa zostávajúcim kefírom, kvasnicami a maslom. Cesto premiešajte, zakryte a nechajte 1,5 až 2 hodiny kysnúť na teplom mieste.
  • Medzitým pripravte náplň. bylinkové listy dôkladne premyte, osušte a jemne nakrájajte. Zmiešajte bylinky a tvaroh, pridajte kyslú smotanu do výslednej zmesi a dobre premiešajte. Dochuťte korením podľa potreby.
  • Akonáhle je cesto vykysnuté, rozotrite ho dlaňou na pomúčenej povrchu do tvaru palacinky s hrúbkou 1-1,5 cm. Do stredu palacinky umiestnite náplň. Uchopte konce palacinky rukami, postupne ich vytiahnite do stredu, spojte ich a uhlaďte.
  • Ručne dotvarujte povrch koláča. A doprostred urobte do cesta dieru. Pečte koláč v predhriatej rúre na teplotu 200 ° C počas 15-20 minút. Keď sa koláč upečie, potrite ho maslom. Hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: takprosto.cc

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.