Skvelé „PRAŽENÉ ZEMIAKY“: Dobrota, ktorá sa hodí skoro ku všetkému!

Dnes sme si pre Vás pripravili menej všedný, ale o to chutnejší recept na výborné smažené zemiaky.

Chutia úplne dokonale a sami uvidíte, že si nabudúce pripravíte rovno dvojitú porciu!

Poďme na to!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1,5 kg zemiakov
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 400 g bravčového mäsa alebo slaniny
  • 2 PL rastlinného oleja
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • 2 PL masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Oškrabeme zemiaky. Následne ich umyjeme a nastrúhajte alebo nakrájajte na tenké plátky . Je dobré ich ešte raz prepláchnuť pod vodou, aby ste ich zbavili prebytočného škrobu na povrchu.
  2. Nechajte ich odkvapkať. Do rozohriateho oleja nesmie prísť ani kvapka vody.
  3. Teraz si vezmite bravčové mäso a nakrájajte ho na silné prúžky . Odporúčame použiť napríklad pečienku alebo bravčové stehno. Jedná sa o suchšie mäso, ktoré je šťavnaté a rýchlo hotové. Rozohrejte druhú panvicu a dajte na ňu opekať mäso. K mäsu následne pridajte jednu cibuľu. Nakrájajte ju na prúžky alebo kocky, záleží na vás.
  4. Pokiaľ máte zemiaky osušené, môže naliať olej do druhej panvice a nechať ho rozohriať. Potom dajte zemiaky do oleja a opekajte dozlatista. Pozor! Zemiaky v oleji nesmú plávať, len ich opekajte. Keď budú opečené, pridajte k nim do jednej panvice mäso s cibuľkou. Do panvice následne pridajte ešte dve polievkové lyžice masla a nechajte ďalej desať minút variť.
  5. Po dobu desiatich minút by mali byť zemiaky a mäso prikryté, aby bravčové skrehlo. Po tejto dobe oddeľte pokrievku a suroviny dochuťte soľou, korením či nejakými bylinkami, ktoré máte radi.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: postilla.ru

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.