Škoricové rolky s lahodnou orechovou náplňou a fantastickou vláčnou chuťou! Hotové za 25 minút!

Tieto škoricové rolky s vlašskými orechmi si zamilujete ihneď po prvom ochutnaní. K hrnčeku dobrej kávy sú priam fantastické a každý, kto ich už ochutnal, o nich hovorí ako o božskom pokrme. O takú chuť by ste predsa nechceli prísť.

Vďaka nášmu receptu si môžete tieto famózne škoricovej rolky plnené vlašským orechom upiecť aj u Vás doma. 

Pokojne ešte dnes.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg múky
  • 130 g cukru
  • 1 lyžička soli
  • 20 g práškového droždia
  • 500 ml vlažného mlieka
  • 150 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia
  • vanilka

ORECHOVÁ NÁPLŇ

  • 50 g masla
  • 200 g mletých orechov
  • 80 g cukru
  • trochu mlieka
  • 1 lyžica škorice
  • 1 vaječný žĺtok na pomazanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Príprava cesta: Múku preosejte do veľkej misy, rozpustite kvasinky v teplom mlieku, pridajte cukor a vanilku.

  • Pridajte vajcia do mlieka a premiešajte. Potom nalejte mliečnu zmes do múky, pridajte soľ a mäkké maslo, z týchto ingrediencií vymiešajte pružné cesto.
  • Zakryte ho čistou utierkou, položte na teplé miesto a nechajte objem zdvojnásobiť.
  • Teraz náplň: zmiešajte maslo, orechy, cukor, škoricu, pridajte mlieko a vymiešajte hustú náplň.

  • Cesto rozvaľkajte a namažte ho náplňou, zaviňte. Cesto nakrájajte na plátky.
  • Tyčinky držíme a otáčame oboma rukami, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, natrieme všetky plátky vaječným žĺtkom a na teplom mieste necháme stáť 20 minút.
  • Potom pečieme v predhriatej rúre pri 200 ° C počas 20-25 minút

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.