Recept našich babičiek na tie najlepšie domáce rezance do polievky.

Tiež sa Vám určite párkrát stalo, že sa domáce rezance nevydarili úplne podľa Vašich predstáv. Čakali ste, že z cesta vzídu nezabudnuteľné domáce rezance, ale žiadna sláva to nakoniec nebola?

Preto si dnes ukážeme recept na to najjednoduchšie „nudlové těsto“, ktoré tradične pripravovali hlavne naše babičky. Je chutné, lahodné a rokmi osvedčené.

Preto s nami vyskúšajte ten najjednoduchší recept, ktorý Vás nikdy nesklame.

Reklamy
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
  • pol kg hrubej múky
  • 1 vajce
  • štvrť litra vlažnej vody
  • trochu masla
  • soľ

Takto budeme postupovať:

  1. Na dosku nasypeme múku. Urobíme jamku uprostred a vložíme do nej vajcia. Takto ponecháme asi minútu. Prilejeme vlažnú vodu.
  2. Vymiesime cesto. Hnetieme tak dlho, než sa prestane cesto lepiť k doske.
  3. Cesto prikryte nahriatou utierkou zhruba na 15 minút.
  4. Rozdeľte cesto na dva diely a vyvaľkajte na čo najtenšie pláty. Váľajte od stredu von a cesto otáčajte. Aby nedochádzalo k tvoreniu záhybov. Plát musíte vyvaľkať naozaj do tenkej placky. Mal by až presvitať val.
  5. Rozvaľkané cesto nechajte na utierke preschnúť zhruba 35 minút. Najlepšie je ho prehodiť cez operadlo stoličky.
  6. Akonáhle cesto zľahka zosilnie, nakrájajte ho na pruhy o šírke 4 cm. Naskladajte je na seba. Potom ďalej krájajte čo najtenšie rezance.
  7. Finálne rezančeky nechajte ešte preschnúť na utierke. Občasich prehrabnite prstami.
  8. Potom už stačí len použiť 🙂

Dobrú chuť!

Zdieľajte recept na najlepšie domáce rezance do polievky iis priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj:  mindenegyben.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.