Po internete koluje mnoho receptov na univerzálne tortové cestá, ktoré sú spravidla veľmi jednoduché na prípravu a nenáročné na suroviny, takže ich dokáže pripraviť každý , a to kedykoľvek je to potrebné.
Samotné cesto ale príliš neoslní a tú pravú jemnosť a gráciu dokáže každej torte dodať krém. Vyskúšajte niektorý z receptov na krémy, ktoré sú taktiež veľmi jednoduché a uvidíte, že si pochutnáte.
kávový krém
Zmiešajte silnú čiernu kávu so 100 g cukru a 3 kúsky čokolády. V miske zmiešajte žĺtky s mliekom a zmiešajte s kávovou zmesou. Zahrejte, ale nevarte a za stáleho miešanie počkajte, kým krém nezačne hustnúť. Potom ho odstavte z tepla a vmiešajte 20 ml smotany.
Čokoládový krém s gaštanmi
Zmiešajte tri žĺtky so 150 g cukru a 1/2 balenia vanilkového cukru a pridajte 5 dcl mlieka do tejto zmesi. Zmes zahrejte, ale nevarte, kým nezhustne. Odstráňte krém z ohňa a potom, keď začne chladnúť, pridajte 3 kúsky čokolády, 100 kg mäkkého masla, dôkladne premiešajte a potom ho zmiešajte s 1/4 kg nasekaných gaštanov. Môžete pridať rumové aróma.
Kakaový krém
Zmiešajte dve celé vajcia s 2 lyžicami múky, 200 g práškového cukru a 2-3 lyžicami studeného mlieka. Pridajte 3 polievkové lyžice kakaového prášku, pridajte mlieko a zmes zohrejte. Za stáleho miešania pridajte 100 g masla alebo margarínu a miešajte až do vychladnutia.
orechový krém
Zmiešajte 100 g masla, 200 g cukru a mleté orechy. Pridajte vanilkový cukor a smotanu. Zahrejte na miernom ohni a po vychladnutí vmiešajte maslo.
citrónový krém
Zmiešajte dve celé vajcia s 2 lyžicami múky, 200 g práškového cukru a 2-3 lyžicami studeného mlieka. Zahrejte, kým zmes nezhustne. Po ochladení pridajte kôru z dvoch citrónov a citrónovú šťavu. Nakoniec vmiešajte 150 g masla.
vanilkový krém
Zmiešajte dve celé vajcia, 100 g cukru, 1 lyžicu múky a 10 ml mlieka. Pridajte polovicu vanilkového struku a krém zohrejte, kým nezhustne. Po ochladení vmiešajte 100 g masla.
karamelový krém
Štyri žĺtky zmiešajte so 140 g cukru, 140 g masla a zohrejte na panvici. Akonáhle sa cukor roztaví, pridajte 140 g masla a premiešajte.
Čokoládový krém II
Zmiešajte 2 žĺtky, 80 g cukru, 2 kúsky čokolády a mlieko. Zahrejte zmes, ale nevarte a akonáhle zhustne, odstavte z ohňa.
pomarančový krém
Zmiešajte 3 vajcia s dvoma lyžicami cukru, pridajte strúhanú kôru z dvoch pomarančov a 2 lyžice teplého mlieka. Zahrejte, kým krém nezhustne a po vychladnutí vmiešajte pol pohára pomarančovej šťavy.
vínny krém
Zmiešajte dve lyžice múky s 2 dl bieleho vína s 1 dl vody a vmiešajte 3 žĺtky. Pridajte strúhanú kôru z polovice citróna, 100 g cukru a 50 g hrozienok. Zahrejte zmes, kým nezhustne a miešajte až do ochladenia.
pudingový krém
Zmiešajte pol litra mlieka s 3 lyžicami cukru a kúskom vanilkového struku, Zmiešajte 3 žĺtky a 3 lyžice cukru, 1 polievkovú lyžicu múky a vmiešajte trochu mlieka. Túto zmes nalejte do horúceho mlieka a premiešajte do zhustnutia.
Teraz si už len stačí vybrať!
Prajeme dobrú chuť.
Nezabudnite dať LIKE na našej facebook stránke.
zdroj: bidista.com