Leto je hlavnou sezónou ovocia všemožného druhu. Jablká síce patrí skôr k jeseni, ale predsa len sa nájde zopár odrôd, ktoré si môžeme priamo v lete odtrhnúť zo stromu a zahryznúť sa do šťavnaté dužiny.
Ak milujete jablká skôr v koláčoch, iste poznáte mnohých recepty. Tento sa však odlišuje tým, že sú v ňom jablká použitá celá a dotvára tak aj výsledný a lákavý vzhľad celého dezertu. Vyskúšajte sami!
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
- 100 g masla
- 250 g cukru
- 7 lyžíc múky
- 7 lyžíc cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 6 vajec
- Kôra z 1 citróna
- 1 polievková lyžica strúhanky
- 7 veľkých jabĺk
- 6 lyžíc vody
- džem
- šľahačka
Takto budeme postupovať:
Zmiešajte maslo, cukor a strúhanku, olúpte jablká a odstráňte ich stredy. Jablká obaľte v cukrovej zmesi a pridajte všetko aj so zvyškom cukru a masla do formy. Pečte v rúre, kým sa maslo a cukor neroztopia. Zmiešajte žĺtky so 7 lyžicami cukru, pridajte vodu a premiešajte, potom vmiešajte vanilkový cukor, bielkovou penu, múku a premiešajte. Akonáhle jablká vychladnú, pridajte pripravené cesto do formy. Pečte v rúre dozlatista a potom môžete dozdobiť džemom a šľahačkou.
Dobrú chuť Vám prajeme.
Nezabudnite dať LIKE na Našej stránke na facebooku, pre nové recepty každý deň.