Netradičné pečená torta s celými jablkami – môžete dozdobiť šľahačkou či džemom!

Leto je hlavnou sezónou ovocia všemožného druhu. Jablká síce patrí skôr k jeseni, ale predsa len sa nájde zopár odrôd, ktoré si môžeme priamo v lete odtrhnúť zo stromu a zahryznúť sa do šťavnaté dužiny.

Ak milujete jablká skôr v koláčoch, iste poznáte mnohých recepty. Tento sa však odlišuje tým, že sú v ňom jablká použitá celá a dotvára tak aj výsledný a lákavý vzhľad celého dezertu. Vyskúšajte sami!

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
  • 100 g masla
  • 250 g cukru
  • 7 lyžíc múky
  • 7 lyžíc cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 6 vajec
  • Kôra z 1 citróna
  • 1 polievková lyžica strúhanky
  • 7 veľkých jabĺk
  • 6 lyžíc vody
  • džem
  • šľahačka
Takto budeme postupovať:

Zmiešajte maslo, cukor a strúhanku, olúpte jablká a odstráňte ich stredy. Jablká obaľte v cukrovej zmesi a pridajte všetko aj so zvyškom cukru a masla do formy. Pečte v rúre, kým sa maslo a cukor neroztopia. Zmiešajte žĺtky so 7 lyžicami cukru, pridajte vodu a premiešajte, potom vmiešajte vanilkový cukor, bielkovou penu, múku a premiešajte. Akonáhle jablká vychladnú, pridajte pripravené cesto do formy. Pečte v rúre dozlatista a potom môžete dozdobiť džemom a šľahačkou.

Reklamy
Dobrú chuť Vám prajeme.

Nezabudnite dať LIKE na Našej stránke na facebooku, pre nové recepty každý deň.

zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.