Najlepšia čokoládová torta pripravená vo forme s jemnou chuťou! Vaša návšteva si ju zamiluje!

Zdá sa, že nadýchané torty, ktoré sa pri pohybe podnosu trepú do všetkých strán, sú veľmi obľúbené. Jednak pre svoj netradičný a zaujímavý vzhľad, ale aj pre svoju jemnú, a napriek tomu delikátnu chuť.

Ak ste si už pripravili legendárny japonský cheesecake, môžete skúsiť upiecť tiež túto nadýchanú čokoládovú tortu.

Je veľmi jednoduchá, ale garantujeme Vám, že ohromí každého , komu ho naservírujete.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 100 g múky
  • 50 g kakaového prášku
  • 200 g cukru
  • pol lyžičky prášku do pečiva
  • maslo na vymastenie formy, v ktorej pečiete

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Opatrne oddeľte bielky od žĺtkov. Zakryte bielky potravinovou fóliou a vložte ich do chladničky, aby sa ochladili. Medzitým pridajte do žĺtkov 100 gramov cukru a mixérom dobre premiešajte do zmesi, kým nedosiahnete krémovej konzistencie. Zahrejte rúru na teplotu 170 ° C.
  • Vyberte bielky z chladničky a dobre premiešajte mixérom, najprv nízkou rýchlosťou, potom postupne zvyšujte rýchlosť na maximálnu. Potom pridajte zvyšný cukor a zmes dobre premiešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a kakaovým práškom. Do bielkovej zmesi pridajte zmes sa žĺtky, múky a kakaovú zmes. Opatrne premiešajte pohybmi zdola nahor tak, aby získané cesto bolo čo najviac vzdušné a našuchorené.
  • Rúry formu vymažte, vlejte cesto a pečte pri teplote 170 stupňov Celzia, kým nedosiahne krásne hnedozlaté farby. Približne 30-40 minút.
  • Neodporúčame otvárať dvierka rúry v prvých 25-30 minútach pečenia – torta môže stratiť objem a nebude tak našuchorený a vzdušný. Po dopečení a vychladnutí môžete podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: kiloretete.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.