Klasický jablkový závin už nikoho neprekvapí, ale tento famózny recept na lahodnú a vláčnu jablčnú roládu však zachutí každému, kto tento dezert ochutná.
Stačí jedno malé zahryznutie a Vaša návšteva bude priamo očarená. Ak teda hľadáte recept na dezert, ktorým zapôsobíte na plánovanú nedeľnú návštevu Vašich priateľov, potom je pre Vás tento recept jasnou voľbou.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- 4 vajcia
- 8 PL krupicového cukru
- 8 PL hladkej múky
- 6 stredne veľkých jabĺk (prípadne hrušiek – podľa Vašej chuti)
- hrsť hrozienok
- rum (na namočenie)
- škoricový cukor
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najrpv jablká (hrušky) umyte, rozštvrťte a nezabudnite zbaviť jadrovníky.
- Následne jablká nastrúhajte priamo na plech vyložený papierom na pečenie, či vymastený maslom a vysypaný múkou.
- Jablká potom ochuťte škoricovým cukrom a posypte hrozienkami naloženými cez noc v rume.
- Potom si pripravte v mise piškótové cesto. Na jeho výrobu budete potrebovať ušľahané vajcia s cukrom a preosiatu múku.
- Pripraveným cestom následne zalejte nastrúhané jablká.
- Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov po dobu cca 8 min. – cesto by nemalo na dotyk lepiť.
- Akonáhle bude cesto upečené, prevráťte ho na ďalšie plech a zrolujte do rolády – pevne, aby Vám jablká nevypadla.
- Na záver už stačí len pocukrovat a môžete podávať.
Máme hotovo!
Odporúčanie!
Odporúčame podávať so štipkou kyslej smotany.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bidista.com