Na Vianoce je úplne ako stvorená: Táto maškrta je po vytiahnutí z chladničky naozaj skvostná!

V dnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás.

Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo.

Chuť je totiž úplne rovnaká, ako keď si kúpite drahý zákusok od majstra cukrára.

Reklamy

Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový.

Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení.

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO

  • 4 bielky
  • 6 lyžíc cukru
  • 4 lyžice studenej vody
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 3 lyžice kakaa

ŽLTÝ KRÉM

  • 1 vanilkový pudingový vrecúško
  • 250 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 150 g cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 250 g masla

BIELY KRÉM

  • 4 bielky
  • 12 lyžíc cukru (6 lyžíc cukru múčka a 6 lyžíc cukru kryštál
  • šťava z 1/2 citróna
  • roztopená tabuľka čokolády na polevu

Takto budeme postupovať:

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny ak nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút. Až korpus vychladne, pozdĺžne ho prekrojíme na dve časti. Jedna z nich zostáva na plechu.
  2. Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.
  3. Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku.
  4. Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešľaháme.
  5. Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové spodnú cesto príde časť bielkového krému. Pekne ho uhlaďte. Na bielkový krém príde Pudingová hrubá vrstva. Tiež sa snažte uhladiť a nechajte vychladnúť.
  6. Na pudingovú vrstvu dajte zvyšok bielkového krému. Krém teraz finálne priklopte druhou časťou upečeného a vychladnutého korpusu. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a teplú ju vylejte na dezert. Pekne uhlaďte.

Máme hotovo!

Mňam.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept na farebné rezy aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com/sarika-szelet-kivalo-valasztas-ha-egy-igazan-kremes-fenseges-sutire-vagysz

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Naša obľúbená, nepečená studená maškrta z chladničky sa zas podarila: S ľahkou prípravou je hitom každého posedenia!

Môj obľúbený recept na tie NAJJEMNEJŠIE VIANOČNÉ PERNÍČKY: Hneď po upečení sú krásne mäkučké a dajú sa okamžite jesť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.