Môj obľúbený recept na tie NAJJEMNEJŠIE VIANOČNÉ PERNÍČKY: Hneď po upečení sú krásne mäkučké a dajú sa okamžite jesť!

Dnes sme si pre Vás pripravili báječný recept na VIANOČNÉ PERNÍČKY, ktoré si zamilujete.

Pripravujeme ich pravidelne každý rok a nevieme si ich doma vynachváliť.

Pripravte si ich aj vy a uvidíte, že si recept určite uložíte.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 650 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 150 g tekutého medu
  • 6-7 lyžíc mlieka
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2,5 lyžičky perníkového korenia
  • 4 žĺtky + 1 na potretie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do misy dáme múku, preosiaty cukor, sódu, a perníkové korenie. Všetko premiešame, pridáme rozpustené vlažné maslo, žĺtky, med a mlieko a vypracujeme cesto. Ak sa stále drobí, pridajte ešte trošku mlieka.
  2. Nemusí sa dávať do chladničky odležať, môžeme hneď vyvaľkať na asi 0,5 cm hrubý plát a vykrajovať tvary.
  3. Perníčky dozdobíme kúskom vlašského orecha.
  4. Pečieme na 170 ° C  11 minút, podľa skúsenosti s trúbou.
  5. Upečené perníčky okamžite potrieme žĺtkom rozmiešaným s 1 lyžicou vody.
  6. Na konci dozdobíme bielkovou polevou.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: femina.hu/karacsony/hagyomanyos-mezeskalacs-recept

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Recept na skvelú „Sacher tortu“ od kamošky z cukrárne: Nemá chybu!
Kokosové Raffaello plátky s jemnou chuťou, sú ešte omnoho chutnejšie ako tie z obchodu!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.