Lahodný dvojfarebný koláč sa jahodami a šľahačkou – super chuť a ľahká príprava!

Kto by odmietol ľahký, piškótový koláč s popraškom práškového cukru? Zahryznete prvé sústo a tento koláč si ihneď zamilujete.

Jahody robia tento rýchly dezert veľmi osviežujúcim. V letných mesiacoch si zaručene pri šálke kávy na tomto koláči pochutnáte.

Každý kúsok svojou chuťou pripomína letnú pohodu. Aj dvojfarebný vzhľad koláče urobí letné, záhradný stôl lákavým.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

250 ml smotany na šľahanie
– 4 vajcia
– 250 g cukru kryštál
– 1 vanilkový cukor
– 300 g polohrubej múky
– 2 lyžičky prášku do pečiva
– Štipka soli
– 2 lyžice kakaa
– 150 g jahôd

Takto budeme v recepte postupovať:

1) Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.

2) Jahody umyjeme, usušíme a pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme si smotanu do šľahačky.

3) V inej miske vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme múku, prášok do pečiva a soľ. Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu a všetko dôkladne, ale krátko premiešame.

4) Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme kakao. Plech s veľkosťou 30 × 25 si vyložíme papierom na pečenie, alebo vysypeme múkou.

5) Najprv nalejeme na plech tmavé cesto. Naň naukladáme kúsky jahôd a prelejeme svetlým cestom.

6) Pečieme do doby, než koláč nevybehne. Môžeme skúsiť špajdlou. Ak sa cesto nelepí, máme upečené.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento báječný recept na dvojfarebný koláč aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

zdroj: vychytavkov.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.